avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Micsorarea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Micsorarea pensiei alimentare

Buna ziua,

Am o problema la servici,unul din angajati plateste pensie alimentara copilului sau;in momentul de fata traieste in concubinaj cu o alta femeie cu care a facut un alt copil.Intrebarea mea este: cum sa il ajut sa procedeze sa i se micsoreze pensia alimentara,sau impozitul,sau poate sa ii dea deducerea personala...cum ar trebui sa procedeze?Trebuie sa mearga la tribunal sau doar cu certificatul de nastere al noului nascut la resurse umane?Mentionez ca angajtul are un salariu mic si nu are posibilitati,de aceea am decis sa pun o intrebare aici pentru ca expertii sa ma ajute.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 15:04, 21 Februarie 2012
Pentru reducerea pensiei , angajatul dvs trebuie sa se adreseze instantei cu o cerere la care sa ataseze copie dupa certificatul de nastere al bebelusului, adeverinta de venituri.
I se va reduce pensia de la 25% la max 16.5 %.
La cererea de micsorare a pensiei de intretinere trebuie anexata si copia hotararii legalizate ( avand mentiunea "definitiva si irevocabila") prin care s-a stabilit cuantumul actual al pensiei de intretinere ce se solicita a fi diminuata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fosta nevasta cherestes valentin cherestes valentin Am divortat de 6ani.In prezent sint casatorit, am un copil ,platesc pensie alimentara 25% pentru primul copil.Intrebarea mea este daca pot sa platesc mai putin ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere moniqita moniqita Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza pensia de intretinere in urmatorul caz:; am un copil din prima casatorie care, in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara diminuata cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!va rugam sa ne ajutati in urmatoarea problema:vecinul meu si-a infiintat la inceputul anului 2011 in pfa in domeniul constructiilor,pana atunci ... (vezi toată discuția)