avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme cu fosta nevasta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme cu fosta nevasta

Am divortat de 6ani.In prezent sint casatorit, am un copil ,platesc pensie alimentara 25% pentru primul copil.Intrebarea mea este daca pot sa platesc mai putin avind in vedere ca mai am un copil si cam cit m-ar costa toata treaba asta?De fiecare data cind vorbesc la telefon cu fosta am parte numai de injurii la adresa mea si a familiei mele, ce as putea sa fac si in privinta asta legal? Ma poate sfatui cineva?#-o
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 22:24, 20 Iunie 2011
Adresati-va judecatoriei cu actiune pentru reducerea pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
andymaurul, utilizator
puteti cere in instanta diminuarea pensiei, avand in vedere ca vi s-a mai nascut un copil. veti plati un procent maxim de 16.5 %.
o puteti actiona in judecata, ramane in sarcina dvs sa dovediti ( in legatura cu injuriile)
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
gi-jane2, moderator
Formulati actiune de reducere a pensiei de intretinere in favoarea minorului, urmand sa probati nasterea celui de-al doilea copil cu certificatul de nastere al acestuia.
In urma admiterii actiunii, pensia va fi redusa de la 25 % la 16.5%.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Puteti, de asemenea, sa solicitati si cheltuieli de judecata. Daca fosta nu va fi de acord cu reducerea, si probabil ca nu va fi, oricum va pierde procesul si va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata.
micsorare pensie intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea pensiei alimentare oana_catalina oana_catalina Buna ziua, Am o problema la servici,unul din angajati plateste pensie alimentara copilului sau;in momentul de fata traieste in concubinaj cu o alta femeie ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa se reduca plata pensiei alimentare de la 25%la 15% ral-alexandra ral-alexandra in luna noiembrie 2007 am divortat . la momentul acela aveam un copil in varsta de 13 ani in urma divortului copilul a ramas la mama iar eu sa platesc 25% din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara borfica borfica Am un copil dintr-o relatie caruia ii platesc pensia alimentara calculat la salariul minim pe economie, in prezent sunt cu altcineva si avem impreuna un copil. ... (vezi toată discuția)