Am divortat de 6ani.In prezent sint casatorit, am un copil ,platesc pensie alimentara 25% pentru primul copil.Intrebarea mea este daca pot sa platesc mai putin avind in vedere ca mai am un copil si cam cit m-ar costa toata treaba asta?De fiecare data cind vorbesc la telefon cu fosta am parte numai de injurii la adresa mea si a familiei mele, ce as putea sa fac si in privinta asta legal? Ma poate sfatui cineva?#-o
puteti cere in instanta diminuarea pensiei, avand in vedere ca vi s-a mai nascut un copil. veti plati un procent maxim de 16.5 %.
o puteti actiona in judecata, ramane in sarcina dvs sa dovediti ( in legatura cu injuriile)
Formulati actiune de reducere a pensiei de intretinere in favoarea minorului, urmand sa probati nasterea celui de-al doilea copil cu certificatul de nastere al acestuia.
In urma admiterii actiunii, pensia va fi redusa de la 25 % la 16.5%.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.
Puteti, de asemenea, sa solicitati si cheltuieli de judecata. Daca fosta nu va fi de acord cu reducerea, si probabil ca nu va fi, oricum va pierde procesul si va fi obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Pensie alimentara
borfica
Am un copil dintr-o relatie caruia ii platesc pensia alimentara calculat la salariul minim pe economie, in prezent sunt cu altcineva si avem impreuna un copil. ... (vezi toată discuția)