in luna noiembrie 2007 am divortat . la momentul acela aveam un copil in varsta de 13 ani in urma divortului copilul a ramas la mama iar eu sa platesc 25% din salariu. IN luna decembrie 2007 sa nascut al 2 lea copil cu actuala sotie. Cum procedez ca din salariu sa mi se ia doar 15% avand in vedere ca am al 2 lea copil
MI se poate reduce din cei 25% la 15% de la data nasteri celui de-al 2 lea copil,adica eu pot primi din urma cei 10% conform certificatului de nastere celui de al 2 lea copil , care este de la 1 luna dupa divort,
Avand in vedere ca la acest moment mai aveti un copil in intretinere aveti posibilitatea de a formula o actiunde de reducere pensie, facand dovada cu certificatul de nastere al celui de-al doilea copil.Pensia la care veti fi obligat in urma admiterii actiunii va fi de 16.5% din venitul realizat.
Multumesc! am fost astazi la judecatorie si au zis ca trebuie sa fac o cerere de chemare in judecata a fostei sotii. azi am ajuns cam tarziu si mare lucru nu mi-au explicat dar ma duc maine dimineata sa vad exact ce trebuie.
Dar vreau sa va intreb cerere de chemare in judecata inseamna ca eu trebuie sa o dau in judecata??
si totusi nu inteleg de ce trebuie sa o dau pe ia (fosta sotie) in judecata, doar eu platesc pensia alimentara si nu vad ea de ce trebuie sa vina daca legea spune ca avand si al 2 lea copil pensia nu mai trebuie sa fie de 25% ci mai mica!!!!!!!!
Pensie alimentara
ramo79na
Buna ziua,
Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
lili5
sotul meu, cu care sunt in divort si cu care am un fiu de 11 luni are o fiica dintr-o casnicie anterioara.
nu ii plateste pensie alimentara de 10 ani, fiica ... (vezi toată discuția)