avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum procedez sa se reduca plata pensiei alimentare de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum procedez sa se reduca plata pensiei alimentare de la 25%la 15%

in luna noiembrie 2007 am divortat . la momentul acela aveam un copil in varsta de 13 ani in urma divortului copilul a ramas la mama iar eu sa platesc 25% din salariu. IN luna decembrie 2007 sa nascut al 2 lea copil cu actuala sotie. Cum procedez ca din salariu sa mi se ia doar 15% avand in vedere ca am al 2 lea copil
MI se poate reduce din cei 25% la 15% de la data nasteri celui de-al 2 lea copil,adica eu pot primi din urma cei 10% conform certificatului de nastere celui de al 2 lea copil , care este de la 1 luna dupa divort,
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:42, 30 Iunie 2010
Pentru ca este in interesul dvs. si nu al paratei, pe de o parte, iar pe de alta reducerea nu poate opera decat in baza unei hotarari judecatoresti.
Dvs.in calitatede reclamant chemati in judecata parata in calitate de repr.al minorului- titulatura este cerere de chemare in judecata sau actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fosta nevasta cherestes valentin cherestes valentin Am divortat de 6ani.In prezent sint casatorit, am un copil ,platesc pensie alimentara 25% pentru primul copil.Intrebarea mea este daca pot sa platesc mai putin ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramo79na ramo79na Buna ziua, Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lili5 lili5 sotul meu, cu care sunt in divort si cu care am un fiu de 11 luni are o fiica dintr-o casnicie anterioara. nu ii plateste pensie alimentara de 10 ani, fiica ... (vezi toată discuția)