avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara diminuata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara diminuata

buna ziua!va rugam sa ne ajutati in urmatoarea problema:vecinul meu si-a infiintat la
inceputul anului 2011 in pfa in domeniul constructiilor,pana atunci lucrase ca salariat la o firma,apoi fiind somer.este casatorit a doua oara,are un copil de 4 ani dar are si o fata dintr-o casatorie anterioara careia ii plateste pensie alimentara.pana acum pensia ii era oprita pe statul de plata in cuantum de 25%,acum ii plateste prin mandat postal tot 25% din venitul net estimat lunar,intrebarea mea este daca nu cumva faptul ca are un al doilea copil in intretinere valoarea pensiei alimentare se micsoreaza.eu asa stiam dar vreau sa-i oferiti un raspuns legal,sa nu aiba probleme!si inca ceva,in cazul pfa-ului exista deducere personala ca la salariat?multumim mult de tot pt.tot ceea ce faceti pt noi.cu respect,cornelia radoi
Cel mai recent răspuns: gabicraiu , utilizator 15:19, 14 August 2011
Trebuie sa solicite in instanta micsorarea pensiei de intretinere, motivat de faptul ca mai are un copil in intretinere. pensia va scadea la 17%. . Va depune la dosar cerere , copia de certificatele de nastere ale celor doi copi, sentinta prin care s-a stabilit pensia pentru primul copi, taxa de timbru de 8 lei si timbru judiciar de 0,15 lei.
Reducerea pensiei o stabileste instanta in functie de nr de copii aflati in intretinere, iar cererea este scutita de plata taxei de timbru;pensia va scadea pana la 16.5 % din venituri.
Cuantumul pensiei de intretinere pentru doi copii nu poate depasi o treime din veniturile lunare nete ale tatalui, asa incat pentru o retinere echitabila este nevoie ca tatal sa deschida actiune de reducere a cuantumului de la 25% la 16,5% pentru primul copil, dovedind existanta celui de al doilea cu copie de pe certificatul de nastere, precum si facand dovada veniturilor sale prin adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire procente pensie alimentara mai multi copii-jurisprudenta romana sky2015 sky2015 Situatia este urmatoarea: Se plateste pensie intretinere unui copil minor care locuieste cu mama sa in cuantum legal de 1/4(25%) din venit.Din o casatorie ... (vezi toată discuția)
Pensia almentara Claudia Tarica Claudia Tarica Buna seara, Am si eu o problema, sotul meu are un copil facut cand era la facultate nedorit de el dar in urma analizelor s-a descoperit ca el este tatal, dar ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ContSters239172 ContSters239172 am un baiat dintro casatorie anterioara,de 8 ani sant casatorit si am cu actuala sotie 2 copii.sotia nu lucreaza si sant singurul intretinator al familiei.sant ... (vezi toată discuția)