avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marire pensie alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marire pensie alimentare

Bun gasit. Va supun discutiei urmatoarea situatie. In anul 2007 am divortat de fosta sotie. Pentru copil a fost stabilita o pensie de 323 ron. Precizez faptul ca aceasta decizie s-a luat intrucat mai am un copil cu actuala sotie. La acea vreme,venitul meu mediu a fost de 1941 ron. Intre timp,deoarece sunt bugetar, veniturile mele au scazut, dar nu am cerut micsorarea pensiei alimentare. Acum, fosta sotie m-a dat in judecata pentru MARIREA pensiei, cu toate ca veniturile mele medii au fost acum 1250 ron. Ce sanse sunt ca pensia sa creasca....sau sa scada? Inca o data, fac mentiunea ca am un copil pentru care platesc aceasta pensie si un copil cu actuala sotie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:35, 11 August 2011
Formulati INTAMPINARE SI CERERE RECONVENTIONALA.
In cadrul acesteia, solicitati dvs. micsorarea pensiei, pe motiv de diminuare a veniturilor.
Depuneti adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni si certificatul de nastere al celui de-al doilea copil.
Dar in conditiile in care spuneti ca aveti 1250 roni net pe luna, dupa o aritmetica simpla 1/3 din acesta (pentru ca aveti doi copii) ar veni 416,66 lei, si nu vad cum v-ar scadea.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Multumesc.Voi face ceea ce mi-ati spus.Oricum, in ceea ce este formulat in cererea de marire, a solicitat sa platesc pensia raportat la veniturile mele actuale. Si cred ca se va tine cont de actuala mea stare financiara.
Cititi completarea mesajului meu, nu stiu daca 1250 este net sau brut.
Daca este net, faceti calcul ce inseamna 1/3.
pai nu platesc pensie pentru 2 copii....1/3, adica 416 pentru fiecare copil? Nu se imparte suma de 416 la 2?
Eu platesc pensie alimentara pentru un copil...celalat fiind cu actuala sotie. Nu se plateste 1/3 impartit la 2? Rezulta 208 pentru copilul caruia ii platesc pensia si aceeasi suma pentru copilul pe care il am in ingrijire cu actuala sotie.

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere la doi copii dildi dildi buna ziua, in anul 2007 am divortat. Din prima casatorie am o fetita, pentru care platesc pensia de intretinere 120 lei / dintr-un venit de 550 lei /. In anul ... (vezi toată discuția)
Mărire pensie de întreținere după veniturile nete: se iau în considerare, ca probe că a contribuit și în natură la întreținerea copiilor, cheltuielile făcute de părintele nerezident ? Nata88 Nata88 una ziua, Asa o situatie: sotul are 2 copii minori dintr-o alta casnicie. Dupa hotararea de divort s-a ajuns la intelegerea amiabila de a plati o pensie ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)