da,am facut succesiunea dupa.
Nu am mai achitat nimic pentru ca am dus la banca actele doveditoare ale decesului ,ni s-a spus ca o sa preia asigurarea totul si nu am mai primit nici un telefon ,cum ca nu este asigurare,sau ca nu acopera asigurarea...
Creditul era din 2001 ,pana in decembrie 2011 .
Ce se poate intampla,concret , in cazul in care ajunge cazul in instanta?
Buna ziua!
Am si eu o problema. Tatal meu avea un card de nevoi personale la BRD din 2001 ,in decembrie 2011 expira. In aprilie 2011 a decedat in urma unui accident de munca,am dus atunci actele doveditoare la banca,certificatul de deces si constatator si pana acum cateva saptamani nu ne-a mai sunat nimeni in legatura cu acel credit. De cateva saptamani primesc telefoane de la EOS ,firma de recuperare,ca am restanta 2100 de lei ,pentru deplata datoriei la BRD. Au spus sa le trimitem o copie dupa certificatul de deces,am facut si asta luni ,iar astazi am primit o hartie in posta ,daca nu achit intreaga suma,integral,in doua zile de la primirea hartie,se trece la demersul juridic. Instiintarea este pe numele tatalui ,la fel si creditul ,fara giranti ,deci nu apare nici numele mamei ,nici al altcuiva.
Mostinerea ne-a ramas apartamentul,fara alte bunuri.
Ce urmari ar avea acel demers juridic? atata timp cat persoana e decedata de 2 ani,creditul si el face doi ani de cand s-a terminat ?
Interesant este ca domnii de la EOS nici macar nu stiau ca persoana este decedat,cereau sa vorbeasca la telefon cu el .
Buna ziua !
Am si eu o problema in legatura cu o asigurare de viata la o banca .Tatal meu (45 de ani)a facut o refinantare,incheind si o asigurare de viata,in luna februarie a acestui an. In luna aprilie s-a stins din viata in urma unui accident de munca,avea o lucrare la subsolul unui bloc vecin,in particular ,deci fara nicio firma sau vreo functie. Pur si simplu a fost contactat de locatari pentru o lucrare . Cauza a fost :electrocutare,nu se stie exact in ce fel,doar se stie ca s-a produs de la o tripla si un bec legate de pe casa scarii .
Dupa testele de acoolemie,rezultatul este de 0,55 . In polita de asigurare se specifica la alcoolemie : "abuzul de alcool caracterizat printr-un grad de alcoolemie al Împrumutatului Asigurat depasind limitele
prescrise de legislatia în vigoare referitoare la utilizarea autovehiculelor - si/ sau consumul de droguri; "
Exista o limita admisa prin care nu se anuleaza aceasta asigurare ?sau fiecare firma are propiile reguli ?