avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate LOREDANA OANA IACOB

Activitate LOREDANA OANA IACOB

Răspuns la discuția datoriile sotului ma pot afecta?
delicat.
prima problema: cand exact a acumulat sotul dvs acele datorii? tot in timpul casatoriei?
conform codului familiei, sotii sunt impreuna nu numai la plus, ci si la minus, daca nu se dovedeste ca acele imprumuturi au fost facute si utilizate in scop exclusiv personal. amintiti/va exact cand le-a facut si daca nu cumva a-ti semnat si dvs ceva.
in alta ordine de idei, presupunand ca intradevar e vb de datorii proprii, creditorii proprii ai unuia din soti pot cere in instanta separatia de patrimonii, chiar si in timpul casatoriei, iar daca divortati si partajati bunile, un avocat experimentat poate cere si demostra frauda in partaj, introducand asa numita actiune pauliana. divortul + partajul nu sunt solutii rele, dar ar trebui sa va grabiti. in plus, daca imi mai permiteti sa adaug ceva, faptul ca platiti rate comune, in sensul ca va duceti efectiv la banca sa duceti banii, nu inseamna mare lucru. in cadrul unui proces va prima modul in care reusiti sa demostrati ca ati si castigat, legal si pe hartie, mai mult ca sotul dvs.
presupunand ca ati divortat, ati castigat si cea mai mare parte la partaj sau nu... oricum ca idee exista o regula: o datorie mare si veche poate fi ocolita de la executare platind cu bunul in cauza o alta datorie, mai mare si mai veche! intelegeti si dvs ce vreti de aici, dar sunt sigura ca inainte de nunta ati mai imprumutat bani de la rude pe care poate ar fi timpul sa le restituiti - in natura, ca nu exista cash pe piata.
se numesc acte de dare in plata
mult succes
loredana iacob
notar, Bucuresti
Răspuns la discuția mostenire
buna ziua
sunteti cu siguranta singura proprietara a casei mostenite si o puteti vinde fara acordul sotului
nu ati mentionat nimic de regimul juridic al terenului aferent casei.
loredana iacob,
notar public