avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datoriile sotului ma pot afecta?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datoriile sotului ma pot afecta?

Buna ziua,
sotul meu are datorii la banca, (ca persoana fizica) si va rog sa-mi spuneti daca acest lucru ma poate afecta si pe mine.
Eu detin o masina achizitionata in timpul casatoriei (pe numele meu) si o locuinta pt care inca platesc rate. Mentionez ca toate ratele sunt achitate de mine, sotul meu nu a contribuit niciodata la achitarea lor.
Am muncit foarte greu pt tot ceea ce am de aceea as aprecia foarte mult orice sfat . Sunt in stare sa dau divort doar pt a-mi proteja aceste modeste bunuri.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LOREDANA OANA IACOB , Notar 23:31, 3 Aprilie 2011
Este o idee buna divortul, faceti partaj, sotul va cedeaza cota lui din bunuri sau va plateste o sulta ( fictiva) si astfel le salvati. Bineinteles ca va recasatoriti dupa ce trece "primejdia". Am mai intalnit cazuri.
delicat.
prima problema: cand exact a acumulat sotul dvs acele datorii? tot in timpul casatoriei?
conform codului familiei, sotii sunt impreuna nu numai la plus, ci si la minus, daca nu se dovedeste ca acele imprumuturi au fost facute si utilizate in scop exclusiv personal. amintiti/va exact cand le-a facut si daca nu cumva a-ti semnat si dvs ceva.
in alta ordine de idei, presupunand ca intradevar e vb de datorii proprii, creditorii proprii ai unuia din soti pot cere in instanta separatia de patrimonii, chiar si in timpul casatoriei, iar daca divortati si partajati bunile, un avocat experimentat poate cere si demostra frauda in partaj, introducand asa numita actiune pauliana. divortul + partajul nu sunt solutii rele, dar ar trebui sa va grabiti. in plus, daca imi mai permiteti sa adaug ceva, faptul ca platiti rate comune, in sensul ca va duceti efectiv la banca sa duceti banii, nu inseamna mare lucru. in cadrul unui proces va prima modul in care reusiti sa demostrati ca ati si castigat, legal si pe hartie, mai mult ca sotul dvs.
presupunand ca ati divortat, ati castigat si cea mai mare parte la partaj sau nu... oricum ca idee exista o regula: o datorie mare si veche poate fi ocolita de la executare platind cu bunul in cauza o alta datorie, mai mare si mai veche! intelegeti si dvs ce vreti de aici, dar sunt sigura ca inainte de nunta ati mai imprumutat bani de la rude pe care poate ar fi timpul sa le restituiti - in natura, ca nu exista cash pe piata.
se numesc acte de dare in plata
mult succes
loredana iacob
notar, Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj datorii Crown Crown Redeschid acest subiect pentru ca nu am gasit un raspuns care sa imi raspunda la intrebarile mele si va rog pe aceasta cale sa ma sfatuiti. Sunt divortata de ... (vezi toată discuția)
Sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - cum sã mã apãr? mariuca70 mariuca70 Am fost căsătorită 14 ani de zile. Divorţul a fost în 2007, dar, nu am făcut partajul bunurilor comune(mobile - alte bunuri+un autoturism cu care fostul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez pentru a nu pierde casa datorita ratelor la banci cneazzu cneazzu buna seara eu si sotia mea avem un apartament luat prin credit ipotecar.Titular de credit este sotia iar eu girant ipotecar. Eu mai am si alte credite la ... (vezi toată discuția)