avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - cum sã mã apãr?

Am fost căsătorită 14 ani de zile. Divorţul a fost în 2007, dar, nu am făcut partajul bunurilor comune(mobile - alte bunuri+un autoturism cu care fostul soţ a plecat la actuala lui soţie şi imobile - un apartament). Între timp (adică după pronunţarea divorţului şi până acum) fostul meu soţ a făcut diverse împrumuturi şi a acumulat multe datorii(este vorba de bănci şi diverşi alţi creditori). De curând am găsit în cutia poştală o comunicare prin care OCPI-ul face menţiuni în Registrul de Transcripţiuni şi Iscripţiuni Imobiliare privind acest imobil(bun comun) în baza unei somaţii de plată emise de bancă. Am înţeles că, următorul pas în această procedură ar fi vânzarea la licitaţie a apartamentului. Întrebarea este: poate banca să decidă scoaterea la licitaţie atât timp cât eu ca şi coproprietar nu sunt parte în acel contract de împrumut la bancă?
Cel mai recent răspuns: PFA IORGA A VASILE , Consultant credite si finantari 12:08, 31 Mai 2011
Nici nu ştiţi câtă lume-şi doreşte să fie aşa, unul trage ţeapa băncii, iar celălalt nu e parte în contract şi păstrează bunul.

Din păcate, locuinţa dvs. poate fi vândută.
Din fericire, veţi primi jumătate din valoare.
Daca imprumutul s-a facut in timpul casatoriei, banca poate urmari bunurile mobile si imobile comune ale sotilor. Daca in timpul casatoriei s-a achitat o parte din creanta se considera 1/2 pentru fiecare din soti iar restul se constituie drept de creanta pe bunurile comune tot de 1/2. In cazul Dv. trebuie facut partajul bunurilor comune imediat, si solicitati iesirea din indiviziune, si totodata vedeti si celelalte contracte de credit daca sunt facute inainte de separatia in fapt sau dupa separatie, Eu asa va sfatui,, dar este mai bine sa consultati un avocat..:((
Toate contractele de credit sunt făcute sigur după divorţ. Aceasta a fost de fapt şi una din neînţelegerile ce au condus la divorţ, că nu am fost de acord cu grozăviile ce vroia el să le facă. Nu ştiu ce înseamnă ieşirea din indiviziune!
pt ca sotul dvs sa poata fi executat silit pe cota sa din ap, creditorul trebuie sa ceara partajul bunului in instanta.
aveti posibilitatea sa-l despagubiti pe sot pt partea lui( ce se va duce la banca) si sa ramaneti dvs cu ap
. Între timp (adică după pronunţarea divorţului şi până acum) fostul meu soţ a făcut diverse împrumuturi şi a acumulat multe datorii(este vorba de bănci şi diverşi alţi creditori).


Avand in vedere ca acest credite bancare au fost contracte dupa desfacerea casatoriei prin divort , intai trebuie urmarite bunurile proprii ale sotului .
Ulterior , se poate proceda la bunurile aflate in coproprietate.


Bunul imobil poate fi atribuit unuia dintre soti, celalalt despagubindu-l pentru ratele deja platita, si urmand a plati , in integralitate , creditul bancar imobiliar.

Creditorul, totodata,poate face opozitie la partaj .

Alte discuții în legătură

Drepturi divortat fata de banca lianahabet lianahabet Buna ziua, am divortat de curand si as vrea sa stiu daca pot beneficia de o reducere a ratelor bancare pentru doua credite la banca. Se poate face cumva o ... (vezi toată discuția)
Drepturi sot in caz de divort ursica ursica Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu si cei doi copii minori locuiesc intr-un apartament din Bucuresti cumparat pe numele tatalui meu. Pentru ... (vezi toată discuția)
N-am facut partajul la apartament... outofside outofside Buna ziua tuturor, am urmatorul caz: - m-am casatorit - am luat credit ipotecar si am cumparat un apartament - am divortat si am declarat ca n-avem de facut ... (vezi toată discuția)