avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Drepturi divortat fata de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Drepturi divortat fata de banca

Buna ziua, am divortat de curand si as vrea sa stiu daca pot beneficia de o reducere a ratelor bancare pentru doua credite la banca. Se poate face cumva o suspendare a platii ratei principale pe o perioada de 1 an sau 2? Fostul sot este bugetar si i s-a redus salariul cu 25% si numai putem acoperi rata toata dintr-o data iar ca sa fie ghinionul complet am facut creditul in franci elvetieni "care cresc vazand cu ochii".
As putea face in relatia cu banca.....as avea ceva drepturi? Multumesc pentru ajutor anticipat!
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 11:20, 26 Iunie 2011
Dupa cum se arata si in Codul Familiei, in caz de divort, si apoi partajul, drepturile si obligatiile sunt de 1/2 pentru fiecare exsot (separati), adica; daca nu exista opozitie vehementa, instanta dispune astfel; 1/2 bunuri comune mobiliare si imobiliare cu iesirea din indiviziune, iar la obligatii, privind credite se imparte tot 1/2 cat s-a achitat, iar restulpoate ramane in sarcina unuia dintre soti, dar cu obligatia celuilalt la plata unei sulte, sau se lotizeaza prin atribuire de bunuri mobile sau imobile, in compensare pana la echilibrul financiar.
Privind cealalta parte a intrebarii in legatura cu banca, se poate rezolva mergand sa luati o consiliere de la banca. Puteti face o "novatiune", cu un contract mai relaxat, pe o perioada mai lunga cu rate mai usor suportabile.
Indisponibilitatea platilor, si ramanerea cu rate restante la banca, nu este bine. Eu asa va sfatui sa mergeti la banca si sa le aratati situatia in care va aflati din punct de vedere al veniturilor, Nimeni nu poate fi absurd cand cineva este de buna-credinta, si se afla in impas...
Ar fi util sa precizati ce fel de credite aveti, daca sunt la aceeasi banca, cine sunt imprumutatii si care sunt garantiile. Ati facut vreun demers la imprumutator, sa solicitati o perioada de gratie etc? Aveti bunuri de impartit cu fostul sot, dobandite sub durata casatoriei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj locuinta achizitionata prin credit ipotecar dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Un bun prieten a divortat si urmeaza partajul. Obiectul partajului il face si o casa de locuit achizitionata prin credit ipotecar in care ... (vezi toată discuția)
Partaj credit consum cristidumitru cristidumitru Buna ziua! Deranjez in privinta unei situatii prin care trece o ruda. Sora mea a divortat acum 2 ani. La divort nu s-a solicitat partajul de catre niciuna ... (vezi toată discuția)
Credite bancare ContSters6135 ContSters6135 Am o speta si nu prea stiu cum sa o rezolv. In timpul casatoriei, sotul a contractat 2 credite pt. nevoi personale. In unul el este imprumutatul, iar in ... (vezi toată discuția)