carmena_olga a scris:
Buna ziua. Va rog sa ne ajutati si pe noi cu o informatie, suntem 4 frati, acum 30 de ani cand a murit tata, trei dintre noi am semnat o succesiune de mostenire in favoarea celui de-al patru-lea ca sa ramana in casa parinteasca impreuna cu mama (noi renuntand la partea noastra din partea tatalui, asta fara nici o clauza), el a stat cateva luni si apoi a parasit casa parintesca si nici nu a avut grija de mama. Dupa multe neintelegeri dintre el si mama, incercand sa o convinga sa ii cedeze si parte ei tot lui,mama a hotarat sa ne lase celorlalti trei printr-un testament facut la notar in august 2012 restul bunurilor.Disputele au fost tot mai aprinse si in noiembrie 2012 s-a pus pe rol si un proces impotriva celui de-al patrulea, obiect dosar - partaj judiciar. Din motive medicale in februarie 2013 mama a decedat,procesul fiind preluat pe numele unuia dintre noi.In ianuarie 2013 s-a platit o taxa de expertiza a casei si trebuia sa vina expertul in februarie, lucru care nu s-a intamplat, avocatul motivand ca a aflat expertul ca a murit mama si a crezut ca nu e nimeni acasa. Suntem nedumeriti si nu prea intelegem ce se intampla cu acest dosar, acum avocatul ne-a spus ca a inceput dezbaterea de mostenire, ne cere acte peste acte. Din acest motiv va rog sa ne lamuriti, acel testament nu e valabil ca nu intelegem de ce se face dezbatere de mostenire? Pana acum avocatul ne dadea sperante sa mergem inainte cu solutionarea problemei, acum si-a schimbat opinia si chiar ne-a sfatuit sa renuntam la proces motivand ca nu ne-a obligat nimeni sa semnam acum 30 de ani. Va multumesc
Scuze, am omis sa spun ca am avut si o sora care a decedat la cativa ani de la decesul tatalui care la randul ei avea 4 copii. Ce drepturi au copiii dupa sora si ce acte trebuie sa trimita la dezbaterea mostenirii intrucat ele sunt in alta localitate si nu pot ajunge la proces?