Bun găsit tuturor!
M-ar interesa,dacă ştie cineva,cum poate exploata cineva pădurea aflată în proprietate privată(retrocedată conf.legii 18).Până în urmă cu câţiva ani ,Ocolul Silvic delega o persoană competentă să facă marcarea arborilor pentru exploatare,asta în baza unei cereri şi a unei sume de bani.Până aici totul e bine!Acum nu mai vor să facă marcare ,vor să dăm pădurea în paza lor şi apoi să facă marcare.Problema e că foarte mulţi din cei care au dat pădurile în paza lor s-au ars!Da,fiindcă imediat,cei desemnaţi să se ocupe de pază au vândut la negru tot ce s-a putut.Aşa o fi spunând legea???
Acum,ce mă interesează pe mine,este :cine şi conform cărei legi,nu-mi dă voie mie,ca proprietar cu acte în regulă,să-mi exploatez pădurea,atâta timp cât nu distrug pădurea şi nu comercializez materialul exploatat.?
Există vre-o prevedere legală care să-mi permită să fac acest lucru fără a da pădurea plocon Ocolului Silvic?
Menţionez că suprafaţa este de 1 Ha şi în aceeaşi situaţie se află mai mulţi vecini de parcelă.
În speranţa primirii unui răspuns,mulţumesc anticipat!