avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Exploatarea pãdurii personale
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Exploatarea pãdurii personale

Bun găsit tuturor!
M-ar interesa,dacă ştie cineva,cum poate exploata cineva pădurea aflată în proprietate privată(retrocedată conf.legii 18).Până în urmă cu câţiva ani ,Ocolul Silvic delega o persoană competentă să facă marcarea arborilor pentru exploatare,asta în baza unei cereri şi a unei sume de bani.Până aici totul e bine!Acum nu mai vor să facă marcare ,vor să dăm pădurea în paza lor şi apoi să facă marcare.Problema e că foarte mulţi din cei care au dat pădurile în paza lor s-au ars!Da,fiindcă imediat,cei desemnaţi să se ocupe de pază au vândut la negru tot ce s-a putut.Aşa o fi spunând legea???
Acum,ce mă interesează pe mine,este :cine şi conform cărei legi,nu-mi dă voie mie,ca proprietar cu acte în regulă,să-mi exploatez pădurea,atâta timp cât nu distrug pădurea şi nu comercializez materialul exploatat.?
Există vre-o prevedere legală care să-mi permită să fac acest lucru fără a da pădurea plocon Ocolului Silvic?
Menţionez că suprafaţa este de 1 Ha şi în aceeaşi situaţie se află mai mulţi vecini de parcelă.
În speranţa primirii unui răspuns,mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:02, 6 Octombrie 2011
Vedeti aici:
[ link extern ]
Si studiati Legea nr. 46/2008 (codul silvic) si OUG nr. 96/1998 (reglementarea regimului silvic şi administrarea fondului forestier).
De asemenea, sunt ceva ordine MAPDR care completeaza cele de mai sus.
Mulţumesc pentru materialul oferit.Îmi spuneţi şi cu ce program l-aţi deschis ? Eu nu reuşesc să-l deschid cu ce am în dotare.
Mulţumesc anticipat!
Daca va referiti la documentele din link-ul furnizat, acetea sunt format .pdf si se pot citi instaland FoxIt reader sau Adobe reader.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic vasilica05 vasilica05 Buna ziua .Am o padure de salcami care sunt de peste 80 de ani ,se poate sa-i tai la ras ? sI daca sunt obligata sa dau padurile in paza ocolului silvic..Si ... (vezi toată discuția)
Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)
Autorizatii avize necesare exploatare forestiera Scepo Scepo buna, vreau sa incep sa lucrez pe o firma nou infiintata cu codul 0220 - Expoatare forestiera. Stie cineva de ce avize si autorizatii am nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)