avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic

Buna ziua .Am o padure de salcami care sunt de peste 80 de ani ,se poate sa-i tai la ras ?
sI daca sunt obligata sa dau padurile in paza ocolului silvic..Si daca salcamii care sunt pe o rapa adinca daca trebuie marcati?
Cel mai recent răspuns: vasilica05 , utilizator 10:16, 30 Septembrie 2010
1. Trebuie sa stim daca padurea de salcami este inclusa in fondul forestier national, adica daca are o suprafaţă de cel puţin 0,25 ha acoperita cu arbori pentru ca regimul difera;
2. Daca terenul are peste 0,25 ha si este acoperit cu arbori urmeaza ca potrivit Legii nr. 46/2008 este inclus in fondul forestier national si supus regimului silvic. Asadar reveniti cu amanunte si va raspundem.

Padurea este propietate personala nu intra in fondul forestier.
vasilica05 a scris:

Padurea este propietate personala nu intra in fondul forestier.

X-( Bineeee ... ce va intreb eu si ce ziceti d-voastra ... Legea nr. 46/2008 adica noul Cod Silvic zice ca ORICE teren impadurit care are peste 25 de ari intra automat in FONDUL FORESTIER NATIONAL si se supune regimului silvic. Asta nu inseamna ca e mai putin a d-voastra ci ca are un regim special de exploatare.
Asaaaa, acuma ...
Daca vreti sa va raspund la intrebarea initiala, raspunde-ti, rogu-va, la ce am intrebat eu.
:O Poi sunt decat 3 arii de padure si sunt pe o rapa ..
1. Fiind vorba de 3000 mp padurea de salcam face parte din fondul forestier national si se supune regimului silvic atat in ceea ce priveste paza cat si regimul de exploatare;
2. Trebuie sa semnati un contract de paza si administrare cu ocolul silvic in raza caruia sunteti arondat lemnul ce urmeaza sa fie taiat trebuie marcat in prealabil pentru ca altfel savarsiti infractiunea de taiere ilegala de material lemnos.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Exploatarea pãdurii personale tester33 tester33 Bun găsit tuturor! M-ar interesa,dacă ştie cineva,cum poate exploata cineva pădurea aflată în proprietate privată(retrocedată conf.legii 18).Până ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare padure Hamarsold100 Hamarsold100 Eu am o padure de 100 de ha, are in jur de 30000 de mc de lemn, pretul metrului cub de lemn este de 200-450 de lei, deci padurea mea ar fcae minim 6000000 de ... (vezi toată discuția)
Legea silvica anduteo anduteo As vrea sa stiu daca organele de politie insotite de alte persoane au voie sa intre fara acordul meu in padurea aflata in proprietate privata. ... (vezi toată discuția)