Buna ziua,inchei un contract de superficie cu o persoana fizica care imi da voie sa construiesc un bloc pe terenul ei.Mentionez ca sunt persoana juridica platitoare de Tva.In urma acestui contract am convenit sa-i platesc o suma de bani pt.inchirierea terenului respectiv.Factura pe care o va emite catre mine acea persoana fizica o emite cu TVA,adica voi plati si tva la inchiriere?Eu stiu ca e fara TVA(operatiune scutita).Multumesc anticipat pt.raspunsul dat .
Buna ziua,v-as ruga politicos sa-mi raspundeti daca mama mea care implineste luna aceasta 56 ani si are urmatoarea vechime-18 ani +vechime grupa a 2-a- 21ani ,deci un total de vechime de 39 ani.Se poate iesi la pensie cu acesta vechime sau ar fi ideal sa stea pana face 40 ani vechime integrala in munca pentru pensie completa?Multumesc anticipat.
Detin un PFA din 2006 ,am avut ceva activitate legat de consultanta in 2007 si apoi fara activitate.Din pacate as vrea sa reiau activitatea de consultanta pe PFA dar am aflat de la Redistrul Comertului ca am fost radiata din oficiu/cf.OG44/2008(nu am exercitat dreptul de optiune).Mentinez ca am depus toate declaratiile la zi la Administratia Financiara si ca as vrea sa reiau activitatea.Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?Deschid un nou PFA ,mai este necesara si dizolvarea sau alte acte(declaratii)?Multumesc anticipat!