multumesc pentru raspuns
dar pentru curatenie ,mancare si alte necesitati ce trebuie facut ???
Cine trebuie sa vina sa constate in ce conditii traieste ??
Am fost la primariesi s-o intreb pe asistenta sociala daca stie de cazul doamnei si mi-a zis "Da stiu am fost acum trei ani ,e de groaza ce e acolo dar ce putem sa facem daca fiul nu se ocupa "
Pai cum sa se ocupe daca nu se poate ocupa nici de el
credeti ca treb sa fac apel la un avocat???
Ficasu a facut o cerere ,dar nu i s-a dat nimic .Iau taiat ajutorul social deoarece au constatat ca nu se ingrijea bine de mamasa ,deci este o spirala fara solutie .Personal cred ca cei de la primarie sunt de rea vointa si ca aceasta femeie nu reprezinta nici un potential;;;;nu mai voteaza si nu are o familie mare ;
Primaria este obligata sa reactioneze ????
Eu am luat decizia sa-i faca o soba ,curatenie si sa-i cumpar lemne .Astept raspunsul de la renel sa vad cat are de plata sa-i achit si electricitate (depinde cat are ) dar nu cred ca voi putea face asta mereu ,financiar nu-mi pot permite .
De aceea caut o solutie de lunga durata ,va rog ajutati-ma .
Faptul ca am vazut conditiile in care traieste nu pot sa intorc spatele si sa uit .Imaginea acestei femei este omniprezenta in mintea mea ,va rog indrumati-ma sa o ajutam impreuna .
Multumesc nespus
Buna ziua
Cunosc o doamna de 85 de ani care locuieste cu fiului dansei (el are probl cu alcolul) casa in care locuies este intro stare deplorabila ,risca sa e darame ,nu au electricitate nici apa deoarece nu au platit facturile si debia supravietuies cu o pensie de 500 lei .
Am fost la primarie la serviciul social ,sunt la curent de situatie dar se pare ca nu au fonduri ......
Am sunat la crucea rosie ,i-am rugat sa intervina dar nu au facut nimic .
Nu stiu ce sa fac si unde sa ma ducsa ajut aceasta doamna ,daca vine ninsoarea si frigul ,sigur nu trece iarna .
Nu au lemne si sobele sunt daramate .
Va rog mult spuneti-mi unde ma pot duce si ce pot face ,primaria are fonduri dar nu vrea sa faca nimic ,primarul este un fost comunist cu idei fixe si gesturi autoritare ....
va multumesc
va multumesc nespus pentru raspunsuri
Aveti dreptate ,sunt convinsa ca procedura este destul de lunga ,fara martori va fi foarte greu sa dovedesc cele spuse ,si "doamna "are foarte multe relatii asa ca va fi si mai greu .
Sper doar intr-o zi sa pot uita aceasta zi oribila si sa ma gandesc doar la momentele minunate petrecute cu bunicul meu .
Va multumes
Daca o voi chema in instanta pe aceasta "doamna "fara martori credeti ca am vreo sansa sa castig ?Nu vreau bani ,dar nu stiu sa plateasac intr-un fel .
Va multumesc pentru raspuns
Din nefericire nu am martori ,deoarece cei prezenti pentru inmormantare din partea noastra nu merg in tribunal ,iar cealalta banda ar merge dar contra mea banuiesc .
Asa ca sunt foarte agitata ,ma simt oribil ,nu pot dormi nu stiu efectiv ce sa fac .Toti imi spun sa uit dar nu reusesc .
Numai bine
Buna ziua
Este prima data cand scriu pe un forum sa cer sfaturi ,deci daca nu asa se procedeaza va rog sa ma iertati.
Acum o saptamana bunicul meu a decedat .Parinti mei si-au schimbat religia de ceva timp ,iar bunicul meu era foarte fericit vazand ca fiul lui devine alt om (renuntand la viciul alcolului) .Inainte sa moara a cerut sa-l inmormantam fara preot ,eu sunt ordodoxa si daca ar fi vrut sa-l inmormantam cum se practica la noi cu pomeni si toate traditiile as fi facuto .
Decand a cazut la pat parintii mei au dat dovata de o imensa omenie ,nu stiau practic ce sa-i mai faca ,a fost foarte bine intretinut ,iubit si ascultat de parintii mei si de noi nepoatele .
Eu sunt stabilita in Belgia si cum am auzit ca a murit nu am putut sa fac altfel decat sa ma duc ,il iubeam foarte mult ,m-a crescut pana la varsta de 8 ani ,era ca un al doilea tata .Vroiam sa-l mai vad pentru ultima oara ,era ca un cosmar ,ideea ca e mort ma inebunea .
Dar ce a urmat la inmormantare a fost groajnic .Sora ,cumnata si nepoata bunicului meu au veni in curte si ne-au batjocorit ca-l ingropam ca pe un caine ,fara lumanari ,popa si pomana au aprins lumanari la poarta ,vorbeau de noi parca eram mobila si nu auzeam .
La un moment dat nu am mai putut rezista ,tremuram ,a trebuit sa ies afara din incapere sa plang deoarece nu vroiam sa ma cert in fata bunicului meu mort .
In cimitir mai mult scandal ,cu insulte ,mai ales pe mine ,la modul meu de viata ,verisoara tatalui mei a lasat sa se inteleaga ca eu castig bani prostituandu-ma (eu sunt casatorita de 8 ani si niciodata nu am facut ceva de care sa-mi fie rusine ) .Cand am plecat din Romania nu-mi terminasem liceul ,parintii mei nu au avut posibilitatea sa-mi plateasca naveta sa merg la scoala iar cand am auzit ca se face la Fara frecventa m-am inscis ,nu mi-a fost rusina sa spun ca de fiecare data cand veneam in tara veneam sa merg la liceu ,nu am vrut sa inventez ca sunt la facultate sau altceva .M-a tratat de proasta ca-mi termin generala cu naveta ,ca sunt o femeie de rahat si fff multe .Dumneaiei are o parere foarte buna despre dansa ,a avut o functie mare pe vremea lui Ceausescu si acum are o situatie financiara destul de buna .Nu e ca mine fica unui miner care bea si fara functie .
Daca m-ar fi jicnit si patjocorit de 10ori mai mult dar nu in momentul si locul (in cimitir in fata sarmanului meu bunic mort) respectiv nu m-ar fi atins deoarece nu ma simt concernata ,toate cate a strigat nu ma privesc pe mine ,sunt doar inventii ,dar efectiv nu pot sa fac doliul am crezut ca intorcandu-ma acasa voi uita ,zambetul copilului meu va sterge din minte fata hidoasa si rea a persoanei ,dar nu nu pot inceta sa nu ma gandesc .Defapt a batjocorit inmormantarea ,ultimul moment pe care l-am petrecut cu bunicul meu si asta nu pot sa uit si sa iert .Va multumesc mult si daca ma puteti ajuta va rog