Regim militar intr-un bloc.
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc unde cineva "destept" face bani de pe urma locatarilor, de exemplu pentru apartamentul meu cu 2 camere am platit pentru subsol 2100 ron (per apartament), 2700 ron pentru schimbare lift, intr-un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj.
In 2019 pe timp de vara am platit pe fiecare luna cate 150 lei fond reparatii+50 lei timp de 6 luni(900 lei fond reparații si 300 lei fond rulment) Tot in 2019 a schimbat tevile de apa rece/calda + evacuare pe partea bucatariilor in 9 apartamente, costul vehiculat de presedinte 900 ron de apartament, mentionez ca a schimbat doar tevile, nu si manometre la fiecare apartament sau valve.
In 2020 aceeași situație, cate 100 lei in fiecare luna timp de 6 luni fond reparații si 50 lei fond de rulment (600 lei fond reparații si 300 lei ptr rulment)
Doar ca președintele când a apărut la mine la ușa pentru a semna ca sunt de acord sa dam iar acești bani am pus întrebarea "ce înseamnă atâția bani strânși, atatea lucrări in condițiile in care blocul este chiar ok?", răspunsul președintelui: " AM FIRMA MEA, DACA NU ÎȚI CONVINE OCUPATE TU".
Ajungem in 2021, vine vara, domul președinte face niste hârtii pentru fiecare locatar, in care incepe prin "este imperios necesar completarea Fondului de Reparații cu 600 lei si realizarea a doua lucrări, una de schimbat țevi la băii (700-900lei de apartament) si cealaltă lucrare pentru dat cu lavabil la fiecare nivel (500-700 de apartament.
Eu am mers la administratie sa întreb cine a venit cu aceaste sume, lucrări, mi s-a spus ca s-a hotărât in comitet, insa langa mine se afla si o doamna din comitet care habar nu avea, nu a participat la hotărârea aceasta.
Sumele necesare, lucrările au fost stabilite doar de catre președinte fără consultarea comitetului.
Cand am cerut mai multe detalii, președintele imi spune pe un ton ridicat :"care este problema mea?" "ca sunteți obligați sa dati fond de reparatii pe fiecare an".
Președintele face totul cum dorește fără acordul sau consultarea comitetului, fapt total ilegal într-un bloc cu 32 de apartamente.
Președintele mi-a transmis sa ii fac scris daca mai am vreo lămurire.
O doamna din comitet a pus problema dacă nu suntem mai mulți proprietari de acord cu aceste lucrări si sume de băni, răspunsul celor doi(admistrator si președinte) : "o sa le dam in bot daca nu accepta"
Intrebarea mea este daca pot solicita documentele care atesta aceste preturi(facturi, formalitatile pentru licitatia firmei executatoare),ce documente sa cer pentru ultimele lucrări (4000 lei cost ptr o camaruta de 2m pe 1.5m de dat cu lavabil, pus o chiuveta si un birou de 100 lei sau pentru dat cu lavavil si pus gresie la întrarea in bloc 15000 lei) ?Sunt niste sume SF, incarcate pentru buzunarul proriu, lucrarea fiind realizata cu 3 muncitor vai de ei.
Domnul președinte se crede șef peste toți proprietarii, el a făcut un grup cu toți proprietarii pe whatsap, ulterior ne-a blocat sa mai putem da mesaje din cauza unor întrebări care il deranjau, motivând "ca ce ma discreditati"
hellboy87 a scris:
Regim militar intr-un bloc.