avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate hellboy87

Activitate hellboy87

Răspuns la discuția Regim militar intr-un bloc.
Majoritatea din bloc il contesta in fata altor persoane, iar la sedintele de bloc tac malc,motivand apoi cu "'ne este rusine de dansul".
Cu cine sa organizez adunarea generala,daca doar eu, doi membri din comitet si inca un proprietar suntem impotriva acestor abuzuri financiare in primul rand si in al doilea rand acest presedinte isi depaseste atributiile cu mult.
Nu instalatia sanitara ci coloana de apa calda/rece vrea sa o schimbe, desi nimeni din bloc nu s-a plans de vreo problema cu ea, el justifica doar ca sunt mai vechi.
Buna ziua. Revin cu cateva informatii despre aceasta situatie neplacuta cu acest domn presedinte . Din documentele solicitate la administratie sunt multe nereguli, spre exemplu in contracte 6 metri de teava cu 9 metri de teava egal 32 metri, sau in loc de 6500, avem 65000. Alta neregula grava este procesul verbal prin care se stabilesc sumele de bani pentru fondul de reparatii si lucrarile aferente , proces verbal semnat doar de catre presedinte nu si de catre membri din comitet, insa el a dat curs acestora si a pus la plata pentru fondul de reparatii.
Acest presedinte in ultima adunare generala se batea cu pumnul in piept ca el alearga dupa materiale pe benzina lui , fapt contrazis de bonurile de benzina decontate de acesta din banii administratiei.
Acum 5 zile aceste ne instiinteaza ca incepe lucrarile pentru schimbarea tevilor de la baie (apa rece,calda,robineti), dar fara vreun deviz . In urmatoarea zi a mers la administratie doi membri din comitet cu o cerere pentru ca domnul presedinte sa le ofere devizul pentru aceasta lucrare, sa stim pe ce platim acele sume, dar culmea tupeului acest presedinte nu numai ca a refuzat categoric sa le inregistreze acea cerere, dar le-a inchis si usa in nas.
Aseara presedintele a venit sa ma instiinteze de aceste lucrari, sa semnez ca am luat la cunostinta si sa ma intrebe daca permit accesul.Raspunsul meu a fost: Domn presedinte daca imi oferiti un deviz cu ce materiale folositi, cu costurile aferente eu va permit accesul altfe nu va permit accesul. Acesta imi spune ca nu are ce deviz sa imi dea, sau ce costuri sunt, imi poate da doar dupa terminarea lucrarilor, desi el initial a ales o oferta de 950 lei manopera +materialele, acum aceste vine si spune ca materialele le cumpara el si platim 650 manopera. Ce pot face in situatia aceasta?Eu nu doresc sa platesc ca orbul,fara sa stiu ce costuri, fara sa ofere un deviz, fara sa imi spuna suma totala inainte de inceperea lucrarilor, el specificand ca pretul o sa fie mai mare, zic ok dar cat o sa fie? El ca nu stie inca.
S-a întrunit adunarea generală extraordinara, nevoit fiind sa o convoace datorita demisiei din comitetul executiv a doua persoane. Problema este ca eu nu sunt proprietarul apartamentului, tatăl meu fiind proprietar.Inainte de a imi trece apartamentul pe numele meu ma poate împuternici sa il reprezint in fața acestui președinte care in urma acestei ședințe cu majoritatea proprietarilor, punând problema tuturor ilegalităților am ajuns sa fiu amenințat ca o sa aibă el grija de mine pentru tot ce am zis.

Ionut.ion a scris:

Si are dreptate, intrebarile se pun "in scris", asa spune si legea.
Si "scrisul" este foarte bun in instanta.
Face ce vrea ca ii permiteti...
Solutiile le aveti mai sus.
Bafta!

Cred ca sunt singurul din bloc care a avut curajul sa se impuna si sa ceară socoteala, insa ca in România, dansul fiind asaltat de întrebări din partea mea ridică tonul la mine si imi spune "da care este problema ta, ce nu-ți convine, vrei răspunsuri sa-mi faci in scris"

Ionut.ion a scris:

Si nu ar strica sa va asiste si un avocat la aceasta convocare, aveti dreptul de a cere asta.
Nu o sa aiba ce face presedinete in prezenta lui, mai ales daca dvs. nu aveti "curajul" sa va impuneti in fata dumnealui.

ynocentta a scris:

In conditiile in care si alti proprietari adera la opinia dv ,aveti drept legal sa convocatia adunare generala prin acordul a minimum 20% dintre proprietari-indiferent de pozitia opresedintelui de asociatie,care este de inteles ca nu renunta usor la beneficiile functiei

Tocmai ca sunt proprietari nemulțumiti, chiar si din comitet, insa președintele face cum vrea el, de parca noi suntem chiriași in blocul lui. Acum daca 2 persoane și-au dat demisia din comitet este obligat sa convoace adunarea, desi evită pe cat posibil asta motivând prin faptul ca este pandemie si trimite foi la fiecare cu ce hotărăște el.

ynocentta a scris:

In conditiile in care si alti proprietari adera la opinia dv ,aveti drept legal sa convocatia adunare generala prin acordul a minimum 20% dintre proprietari-indiferent de pozitia opresedintelui de asociatie,care este de inteles ca nu renunta usor la beneficiile functiei

Domnul presedinte este remunerat pentru pozitia dumnealui, insa acesta urmareste doar sa faca lucrari pentru buzunarul propriu, asta pe banii celorlati si pe faptul ca unii proprietari de rusine nu comenteaza.
Deja doua persoane din comitet isi dau demisia.
Dansul evita cat poate sa se intruneasca aceasta adunare generala pentru a nu isi pune intr-o imagine proasta pozitia in fata celorlalti.
Din cate stiu de la lege presedintele nu poate hotara de unul singur ce sume, ce lucrari de mare anvergura sunt necesare fara consultarea comitetului.
Regim militar intr-un bloc.
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc unde cineva "destept" face bani de pe urma locatarilor, de exemplu pentru apartamentul meu cu 2 camere am platit pentru subsol 2100 ron (per apartament), 2700 ron pentru schimbare lift, intr-un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj.
In 2019 pe timp de vara am platit pe fiecare luna cate 150 lei fond reparatii+50 lei timp de 6 luni(900 lei fond reparații si 300 lei fond rulment) Tot in 2019 a schimbat tevile de apa rece/calda + evacuare pe partea bucatariilor in 9 apartamente, costul vehiculat de presedinte 900 ron de apartament, mentionez ca a schimbat doar tevile, nu si manometre la fiecare apartament sau valve.
In 2020 aceeași situație, cate 100 lei in fiecare luna timp de 6 luni fond reparații si 50 lei fond de rulment (600 lei fond reparații si 300 lei ptr rulment)
Doar ca președintele când a apărut la mine la ușa pentru a semna ca sunt de acord sa dam iar acești bani am pus întrebarea "ce înseamnă atâția bani strânși, atatea lucrări in condițiile in care blocul este chiar ok?", răspunsul președintelui: " AM FIRMA MEA, DACA NU ÎȚI CONVINE OCUPATE TU".
Ajungem in 2021, vine vara, domul președinte face niste hârtii pentru fiecare locatar, in care incepe prin "este imperios necesar completarea Fondului de Reparații cu 600 lei si realizarea a doua lucrări, una de schimbat țevi la băii (700-900lei de apartament) si cealaltă lucrare pentru dat cu lavabil la fiecare nivel (500-700 de apartament.
Eu am mers la administratie sa întreb cine a venit cu aceaste sume, lucrări, mi s-a spus ca s-a hotărât in comitet, insa langa mine se afla si o doamna din comitet care habar nu avea, nu a participat la hotărârea aceasta.
Sumele necesare, lucrările au fost stabilite doar de catre președinte fără consultarea comitetului.
Cand am cerut mai multe detalii, președintele imi spune pe un ton ridicat :"care este problema mea?" "ca sunteți obligați sa dati fond de reparatii pe fiecare an".
Președintele face totul cum dorește fără acordul sau consultarea comitetului, fapt total ilegal într-un bloc cu 32 de apartamente.
Președintele mi-a transmis sa ii fac scris daca mai am vreo lămurire.
O doamna din comitet a pus problema dacă nu suntem mai mulți proprietari de acord cu aceste lucrări si sume de băni, răspunsul celor doi(admistrator si președinte) : "o sa le dam in bot daca nu accepta"

Intrebarea mea este daca pot solicita documentele care atesta aceste preturi(facturi, formalitatile pentru licitatia firmei executatoare),ce documente sa cer pentru ultimele lucrări (4000 lei cost ptr o camaruta de 2m pe 1.5m de dat cu lavabil, pus o chiuveta si un birou de 100 lei sau pentru dat cu lavavil si pus gresie la întrarea in bloc 15000 lei) ?Sunt niste sume SF, incarcate pentru buzunarul proriu, lucrarea fiind realizata cu 3 muncitor vai de ei.
Domnul președinte se crede șef peste toți proprietarii, el a făcut un grup cu toți proprietarii pe whatsap, ulterior ne-a blocat sa mai putem da mesaje din cauza unor întrebări care il deranjau, motivând "ca ce ma discreditati"

hellboy87 a scris:

Buna ziua.Am ceva probleme cu apometrele vechi, as dori sa le schimb cu apometre cu citire radio, insa in bloc nu s-au montat acest gen de apometre in vreun apartamen.
Am dreptul legal sa imi montez aceste apometre?
Multumesc