avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate alexa4v90

Activitate alexa4v90

procesul se judeca in fond in 2010...si hotararea din fond s-a dat dupa intrara lwgii in vigoare...apoi a urmat apelul...si acm in recurs am invocat exceptia...primul termen il avem peste o saptamana...nu conteaza ca atunci eram in fond...se aplica vechile reglementari?Va multumesc
Art. 159^1

Necompetenta materiala si teritoriala de ordine publica poate fi invocata de parti ori de catre judecator la prima zi de infatisare in fata primei instante, dar nu mai tarziu de inceperea dezbaterilor asupra fondului.

Acesta se aplica si proceselor incepute in 2007?Adica eu in 2011,in stadiul procesual de recurs pot invoca aceasta exceptie? Va multumesc
Răspuns la discuția Intrerupere prescriptie
daca in 4 ani a facut 5 sesizari;prescriptia incepe sa curga de la ultima sesizare?reclamatiile sau sesizarile intrerup prescriptia?aveti idee daca gasesc ceva in jurisprudenta?un art orice...multumesc

Art. 16
(1) Prescriptia se intrerupe:

a) prin recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia - ce sa inteleg de aici?cand anume?
Răspuns la discuția Intrerupere prescriptie
O reclamtie facta de un vecin(care are perete comun cu societatea) la Agenta de mediu impotriva unei societati comerciale...vroiam sa stiu daca prescriptia incepe sa curga de cand s facut aceasta reclamatie...reclmatie facuta in 2002...In 2007 vecinul a dat in jdecata firma...Precizez ca pana in 2007 au mai fost facute cateva reclamatii/sesizari.
Firma poate invoca implinirea term de prescriptie generala de 3 ani?
Ce ar putea intrerupe aceasta prscriptie?
Reclamatiile,sesizarile intrerup cursul prescriptiei?

ART. 8
Prescriptia dreptului la actiune in repararea pagubei pricinuite prin fapta ilicita, incepe sa curga de la data cind pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca, atit paguba cit si pe cel care raspunde de ea. - se aplica in cazul unei reclamatii facute de pagubit?Adica prescriptia curge din acel moment?

Răspuns la discuția Executare silita bun imobil
ne reprezinta un avocat...dar ce se intampla daca ne respinge contestatia si ramane definitiva hotararea?imi vor demola cuptorul?se poate acest lucru?
Hotarare judecatoreasca data in Apel : mutarea din incinta a utilajelor: mese,tavi,cuptor,malaxor etc.

A venit executorul judecatoresc si a constatat ca acel cuptor de coacere are 8 m lungime si 4 m latime(este facut din caramida,sapat in pamant) si nu poate fi mutat...In hotarare se specifica : MUTAT !!!

Am facut constestaie la executare(din pacate avem termen in noiembrie)....Acum 2 zil am aflat ca tot in noiembrie avem termen la judecatorie deorarece reclamantul a cerut aplicarea unei amenzi civile.Cum sa platesc amenda la o chestie pe are nu o pot muta(eu vreau sa mut,dar nu se poate doarece astfel as distruge lucrul)
(pe 4 oct avem si primul teren la recurs-formulat de noi)
Ce pot face in acesta situatie?
Va multumesc din suflet