avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate arra171

Activitate arra171

Răspuns la discuția Intrebare obtinere pasaport
Multumesc de sugestii. Din pacate, pot sa ma inscriu doar cu un act romanesc. Probabil ca o sa merg in audienta la SPCLEP, desi nu cred ca o sa rezolv ceva. Nu-mi ramane decat sa sper ca o sa primesc buletinul in timp util.
Buna ziua.
Sunt cetatean al R.Moldova si al Romaniei, iar de curand, am depus actele pentru obtinerea buletinului de identitate (avand resedinta in Romania). Problema este ca am nevoie urgent, in termen de cateva zile, de un act romanesc (buletin sau pasaport), iar buletinul imi va fi eliberat abia in 1-2 saptamani. In acelasi timp, nu pot sa obtin un pasaport, din cauza ca nu am inca buletin.
Intrebarea mea este: as putea solicita un pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate (R. Moldova), pana obtin buletinul de identitate (un pasaport temporar se elibereaza in cateva ore in Bucuresti)? Am nevoie de un act romanesc doar pentru a ma inscrie la un concurs, ulterior, la primirea buletinului, sunt dispusa sa renunt la un eventual pasaport cu domiciliul in strainatate si sa aplic pentru obtinerea unui pasaport pe baza buletinului cu domiciliul in Romania.
Stiu ca nu poti avea domiciliu dublu, dar avand in vedere ca inca nu am buletinul (deci, teoretic: inca nu am domiciliul in Romania), as putea sa procedez astfel?

Multumesc anticipat,
As aprecia orice comentariu.