avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intrebare obtinere pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intrebare obtinere pasaport

Buna ziua.
Sunt cetatean al R.Moldova si al Romaniei, iar de curand, am depus actele pentru obtinerea buletinului de identitate (avand resedinta in Romania). Problema este ca am nevoie urgent, in termen de cateva zile, de un act romanesc (buletin sau pasaport), iar buletinul imi va fi eliberat abia in 1-2 saptamani. In acelasi timp, nu pot sa obtin un pasaport, din cauza ca nu am inca buletin.
Intrebarea mea este: as putea solicita un pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate (R. Moldova), pana obtin buletinul de identitate (un pasaport temporar se elibereaza in cateva ore in Bucuresti)? Am nevoie de un act romanesc doar pentru a ma inscrie la un concurs, ulterior, la primirea buletinului, sunt dispusa sa renunt la un eventual pasaport cu domiciliul in strainatate si sa aplic pentru obtinerea unui pasaport pe baza buletinului cu domiciliul in Romania.
Stiu ca nu poti avea domiciliu dublu, dar avand in vedere ca inca nu am buletinul (deci, teoretic: inca nu am domiciliul in Romania), as putea sa procedez astfel?

Multumesc anticipat,
As aprecia orice comentariu.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2011
arra171, utilizator
Cel mai recent răspuns: arra171 , utilizator 21:43, 27 Septembrie 2011

avand in vedere ca inca nu am buletinul (deci, teoretic: inca nu am domiciliul in Romania), as putea sa procedez astfel?

In opinia mea, din moment ce ati depus actele pentru cartea de identitate inseamna ca ati solicitat stabilirea domiciliului in Romania. Nu exista, din pacate, teoretic in cazul dvs., chiar daca fizic inca nu aveti cartea de identitate in mana. Cererea dvs. a fost deja inregistrata si este in curs de prelucrare.
Nu puteti solicita eliberarea unui pasaport pana nu aveti cartea de identitate :(

In schimb, puteti incerca o audienta la seful SPCLEP unde ati depus actele in care sa aratati motivul pentru care aveti nevoie urgenta de CI.

:luck:
Inscrieti-va pe baza pasaportului moldovean si faceti dovada cetateniei romane cu certificatul de cetatenie de la Ministerul Justitiei si cu certificatele transcrise. Poate va primesc. De la SPCLEP nu aveti ce sa mai solicitati pentru ca ati solicitat eliberarea CI. Termenul legal de eliberare este de 30 de zile.
Multumesc de sugestii. Din pacate, pot sa ma inscriu doar cu un act romanesc. Probabil ca o sa merg in audienta la SPCLEP, desi nu cred ca o sa rezolv ceva. Nu-mi ramane decat sa sper ca o sa primesc buletinul in timp util.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetatean din republica moldova cornelius1987 cornelius1987 vreau sa ma casatoresc cu o fata din republica moldova....ea deja a obtinut cetatenia romana....asi dori sa stiu cum sa facem sa ne casatorim inainte ca ea sa ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)