avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatoria cu un cetatean din republica moldova
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatoria cu un cetatean din republica moldova

vreau sa ma casatoresc cu o fata din republica moldova....ea deja a obtinut cetatenia romana....asi dori sa stiu cum sa facem sa ne casatorim inainte ca ea sa faca pasaportul romanesc sau dupa?
niste persoane au zis ca dureaza cam in jur de un an ca sa isi schimbe pasaportul pe numele meu..
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 22:06, 15 Mai 2012
Dupa casatorie nu e nici o problema sa obtina pasaportul mai ales ca e cetatean roman
Daca a obtinut cetatenia romana fara a renunta la cetatenia moldoveana se poate casatori ca cetatean moldovean, dar asta inseamna sa depuna la casatorie si adeverinta de cutuma eliberata de autoritatile din Rep. Moldova.Oricum si dupa casatorie tot aceleasi acte trebuie sa le faca, adica sa-si transcrie certificatul de nastere-care poate fi transcris la urgenta, dupa care sa solicite eliberarea cartii de identitate. Nu cred ca dureaza 1 an. Pentru a obtine pasaport romanesc trebuie sa detina mai intai carte de identitate, iar pentru a obtine cartea de identitate trebuie sa mergeti la evidenta persoanelor de la locul de domiciliu cu urmatoarele acte:- cererea pentru eliberarea actului de identitate-o primiti gratuit de la ghiseu;
- certificatul constatator eliberat de Ministerul Justitiei ori de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în strainatate, original si 2 copii care atesta dobândirea cetateniei
- certificatele de stare civila ale solicitantului, nastere si casatorie, daca este cazul, original si copie (certificatele trebuie sa fie eliberate de autoritatile române);
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
- un document cu fotografie, cu care solicitantul poate face dovada identitatii, respectiv: pasaport, permis de conducere sau act de identitate strain, original si copie;
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei;
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.
La eliberarea actului de identitate, d.na va preda permisul de sedere eliberat de Autoritatea pentru straini pentru a fi remis structurii emitente împreuna cu una dintre copiile certificatului constatator eliberat de Ministerul Justitiei ori de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în strainatate. Termenul de eliberare a CI este de 30 de zile. Deci ...de unde 1 an?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cartii de identitate prin luarea in spatiu Jac7ky7 Jac7ky7 salut! sunt cetatean al R.Moldova am un coleg din Romania care doreste sa ma ia in spatiu. pot sa obtin cartea de identitate? ce documente imi trebuiesc? va ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuiesc ptr redobandirea buletinului românesc fiind cetățean român cu domiciliul în strainatate Adriana ionicescu Adriana ionicescu Eu am in pasaportul deja expirat mențiunea că sunt cetățean român cu domiciliul în străinătate dar vreau sa imi fac buletinul românesc deoarece eu nu ... (vezi toată discuția)
Acte carte de identitate provizorie irinabob irinabob buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)