Locuiesc in garsoniera unei prietene pana la revenirea ei in tara (lucreaza in afara tarii) pe un termen nedeterminat. La mutare prietena mea a declarat administratorului ca va locui o singura persoana in garsoniera si am dus CI pentru inscrierea in cartea de imobil. Cu toate acestea, la anumite intervale, sunt trecuta cu 2 persoane la intretinere. Am incercat sa discut cu administratorul blocului, i-am explicat ca in afara de familie (iar ei maxim o data pe saptamana), nu ma viziteaza nimeni si ca pot aduce pt ei dovada ca platesc intretinerea acolo unde locuiesc, dar imi spune ca m-au vazut vecinii. Cu mine pe palier nu sta decat un domn cu care m-am vazut de 2 ori in 2 ani, nestand nici el pe acasa prea mult. Cu alti vecini nu intretin niciun fel de relatie, eu ajungand mereu seara. Am vrut sa fac o declaratie catre administratorul blocului in care sa contest cota de intretinere, dar nu mi-a acceptat-o pe motiv ca nu este facuta de proprietar.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari:
1. Ce alta metoda am la dispozitie pentru a dovedi ca numai eu locuiesc la apartamentul respectiv? Cum pot sa oblig administratorul sa-mi spuna ce vecini au declarat ca au vazut alti locatari in afara de mine in apartamentul respectiv?
2. Conform legii, contestatia se poate trimite catre presedintele asociatiei, dar adresa lui nu o cunosc, nu este afisata si nici numarul de telefon nu il am. Asociatia are o cutie inchisa in care punem evidenta apometrelor, se poate folosi aceasta pentru a trimite contestatia? Cum procedez atunci cu confirmarea de primire?
3. Se poate face o procura/imputernicire intre mine si prietena mea, ca eu sa pot face contestatie in locul ei? Ea fiind plecata din tara nu mi-o poate da in original iar o copie banuiesc ca nu se accepta.
Imi cer scuze pentru lungimea mesajului dar ajung la capatul rabdarii cu acest administrator.
Multumesc
In 2004 am contractat un overdraft la salariu in valoare de 3500 ron. In ultima zi din luna, banca imi retragea din cont dobanda corespunzatoare overdaft-ului. Anul acesta, la sfarsitul lunii august, cand imi expira si cardul de salariu, contul meu era pe minus 20 lei si, astfel, banca nu a mai avut de unde sa retraga dobanda. Pe data de 10 septembrie, cand mi-a fost virat salariul, banca a retras 3550 ron, acoperindu-mi toata valoarea overdraftului si inchizandu-l definitiv.Mentionez ca nu am fost anuntata ca se va lua o asemenea masura...la incercarile mele de a contacta banca (am facut si o reclamatie scrisa) mi s-a raspuns ca nu se mai poate face nimic, ca overdraft-ul a fost inchis si ca banca poate lua aceasta masura daca clientul nu-si indeplineste obligatia de a achita la sfarsitul lunii dobanda aferenta. De asemenea, mentionez ca au existat cateva luni in care contul meu ramanea pe minus la sfarsitul lunii dar achitam suma pe data de 10 a lunii urmatoare.
Intrebarea mea este:cum pot recupera acesti bani si daca este legala masura luata de banca, atat timp cat clientul nu a fost anuntat?
Multumesc