In topicul acesta nu am vrut sa pun problema ferestrelor in mod special. Daca cititi titlul "autorizatie de construire vs servitute" problema ridicata de mine este urmatoarea : cum este posibil sa gresesti in momentul in care respecti tot ceea ce Primaria iti cere pentru a construi o casa ? Cine plateste pentru pagubele create ?
Eu am platit documentatia. Am: plan de amplasament, proiect de la arhitect, autorizatie de la Primarie, am inclusiv receptia lucrarii de la Primarie in care se spune ca am respectat intocmai proiectul, suprafata pe care am construit nu era in litigiu etc... am tot ce spune legea 50/1991 modificata. Eu cred ca o lege trebuie sa respecte codul civil. Tara de incompententi. Eu inteleg ca daca platesc un serviciu competent si am dovada ca am respectat ceea ce mi s-a pus in vedere nu am nici o alta responsabilitate. Eu nu am vazut nicaieri scris ca trebuie sa ceri vecinului parerea cand construiesti pe terenul tau... In mod normal de asta exista Primarii si oameni angajati acolo ce sunt platiti sa faca o treaba legala - sa aplice legile corect..
Ferestrele sunt cele prevazute in proiectul casei, nu am facut nici o modificare . Ele sunt cu vedere catre gardul ce desparte proprietatile, dar, pentru care vecinul meu nu are autorizatie de construire imprejmuire.
Am extins o constructie avand proiect si toate autorizatiile de construire legale. S-a facut si receptia lucrarii de catre Primarie si s-a constatat ca am respectat intocmai proiectul. Dupa 2 saptamani de la terminarea si receptia lucrarilor ma trezesc cu un vecin ca ma da in judecata deoarece nu am distanta 1,9 m de la ferestre la gardul lui. Eu am respectat intocmai documentatiile avizate de Primarie (plan amplasament, proiect, autorizatie de construire), acum ce trebuie sa fac ? Pot fi responsabili de ceea ce mi se intampla cei ce au eliberat autorizatiile?
Am extins o constructie avand proiect si toate autorizatiile de construire legale. S-a facut si receptia lucrarii de catre Primarie si s-a constatat ca am respectat intocmai proiectul. Dupa 2 saptamani de la terminarea si receptia lucrarilor ma trezesc cu un vecin ca ma da in judecata deoarece nu am distanta 1,9 m de la ferestre la gardul lui. Eu am respectat intocmai documentatiile avizate de Primarie (plan amplasament, proiect, autorizatie de construire), acum ce trebuie sa fac ? Pot fi responsabili de ceea ce mi se intampla cei ce au eliberat autorizatiile?