avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate Daniell1981

Activitate Daniell1981

ma puteti ajuta cu un raspuns la ce am postat ?
Am o URGENTA !! VA ROG !
ce parere aveti de aceasta motivare :

Solicit respingerea cererii ca neîntemeiata pentru urmatoarele motive:
Condiția urgenței în ipotezele relevate de art.581 alin.1 Cod procedură civilă nu este dovedită.
Având în vedere faptul că, cerința vremelniciei măsurii evacuării solicitate nu are caracter vremelnic, ci definitiv, nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute la Art.581 Cod procedură civilă.
Art. 581 Cod procedură civilă prevede trei condiții de admisibilitate a ordonanței președințiale: urgența, caracterul vremelnic al măsurii care se cere a se lua pe această cale și neprejudecarea fondului prin măsura luată, condiții ce trebuie îndeplinite cumulativ.
Problema neplății chiriei și în consecință a rezilierea contractului de închiriere nu se poate rezolva pe calea sumară a ordonanței președințiale, ci doar în cadrul acțiunii întemeiate pe dreptul comun.
Pentru constatarea rezilierii de drept a contractului de închiriere în litigiu (pentru neplata chiriei) este necesară o judecată în fond a cauzei, judecată care nu se poate face într-o cerere de ordonanță președințială.
A dispune evacuarea pe calea ordonanței președințiale în conditiile unei locatiuni în fiinta ar fi și o măsură abuzivă. În acest sens s-a pronunțat practica judiciară în materie.
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispozițiile art.115-118 C.proc.civ.

Astept un raspuns cat mai urgent mai ales ca azi am primti citatia si marti pe 4 am instanta