avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... întâmpinarea la ordonanþã preºedinþialã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

întâmpinarea la ordonanþã preºedinþialã

Am o cunoştinţă care a primit o citaţie pentru evacuarea din imobil prin ordonanţă preşidenţială.
Se poate face întâmpinarea conform modelului alăturat şi când o poate depune în raport cu termenul de judecată.
Va multumesc.
Domnule Presedinte,

Subsemnatul [...], domiciliat in[...], in calitate de parat in dosarul nr.[...], cu termen la[....], depun prezenta


Intampinare

Prin care va solicitam respingerea cererii de chemare in judecata formulata de reclamantul[...].

Motivele intampinarii:

In fapt, aratam ca, prin cererea de chemare in judecata formulata de[...], s-a solicitat[...]
Avand in vedere faptul ca ( se arata mai intai exceptiile )[...], solicitam respingerea actiunii.
In ceea ce priveste cererea reclamantului, situatia in fapt si in drept este cu totul alta ( se raspunde la fiecare capat de cerere cat si la elementele de drept invocate in cerere)[...]
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.115-118 C.proc.civ.

Dovada cererii inteleg sa o fac cu : acte( trebuie enumerate si depuse copii de pe acestea), interogatoriul reclamantului, martori ( trebuie aratat numele si adresele acestora), expertiza( trebuie aratate obiectivele acesteia si ce anume vrea sa dovedeasca cu ea).

Depun intampinarea si actele de care am facut vorbire in[...]exemplare, unul pentru instanta si [...] pentru a fi comunicate reclamantului.

Data[...]


Semnatura[...]


Domnului Presedinte al....

Cel mai recent răspuns: Daniell1981 , utilizator 09:47, 2 Octombrie 2011
Fiind vorba de cerere de chemare in judecata, intimpinarease poate depune si in cazl ordonantei presedentiale, unde trebuie sa se arate ca masutra nu are caracter urgent ci vremelnic ( mai ales evacuarea) in subsidiar se poate cerer nu numai respingerea cerrei dar si judecarea cauzei pe dreptul comun dat fiind gravitatea masurii luate
De ce sa ceara, in subsidiar, judecarea cererii pe dreptul comun? Daca nu o face reclamantul, care are interes in cauza, de ce ar face-o paratul? Isi bate singur cuie in talpa.
Intampinarea trebuie depusă a dosar cel mai târziu cu 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.114 ind.1 alin.2 C.proc.civ.).
Textul consacră dreptul comun în materie, în care pârâtul are la dispoziţie cel puţin 5 zile pentru a-şi pregăti apărarea, de la data primirii citaţiei şi a copiei de pe cererea de chemare în judecată. Înseamnă că în procesele urgente, considerate astfel de legiuitor sau apreciate ca atare de către preşedintele instanţei, în care pârâtul are la dispoziţie cel puţin 5 zile pentru a-şi pregăti apărarea, întâmpinarea poate fi depusă chiar la termenul de judecată .
Am o URGENTA !! VA ROG !
ce parere aveti de aceasta motivare :

Solicit respingerea cererii ca neîntemeiata pentru urmatoarele motive:
Condiția urgenței în ipotezele relevate de art.581 alin.1 Cod procedură civilă nu este dovedită.
Având în vedere faptul că, cerința vremelniciei măsurii evacuării solicitate nu are caracter vremelnic, ci definitiv, nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute la Art.581 Cod procedură civilă.
Art. 581 Cod procedură civilă prevede trei condiții de admisibilitate a ordonanței președințiale: urgența, caracterul vremelnic al măsurii care se cere a se lua pe această cale și neprejudecarea fondului prin măsura luată, condiții ce trebuie îndeplinite cumulativ.
Problema neplății chiriei și în consecință a rezilierea contractului de închiriere nu se poate rezolva pe calea sumară a ordonanței președințiale, ci doar în cadrul acțiunii întemeiate pe dreptul comun.
Pentru constatarea rezilierii de drept a contractului de închiriere în litigiu (pentru neplata chiriei) este necesară o judecată în fond a cauzei, judecată care nu se poate face într-o cerere de ordonanță președințială.
A dispune evacuarea pe calea ordonanței președințiale în conditiile unei locatiuni în fiinta ar fi și o măsură abuzivă. În acest sens s-a pronunțat practica judiciară în materie.
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispozițiile art.115-118 C.proc.civ.

Astept un raspuns cat mai urgent mai ales ca azi am primti citatia si marti pe 4 am instanta
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
Daniell1981, utilizator
ma puteti ajuta cu un raspuns la ce am postat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Farmulare raspuns lilicrin lilicrin Cum se formuleaza raspunsul la o intampinare in care se solicita respingerea actiunii ca nefondata si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata? (vezi toată discuția)
Intampinare lilicrin lilicrin Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist? O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)
Suspendarea posesiei zeciualex zeciualex am fost evacuat temporar de la domiciliul proprietate proprie pana la definitivarea partajului.imediat dupa recurs am facut buletin la adresa respectiva unor ... (vezi toată discuția)