Potrivit art.115 C.proc.civ., întâmpinarea va cuprinde:
- excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
- răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
- semnătura .
Aşa cum se precizează in textul de lege, acestea sunt elementele minime şi absolut necesare pe care trebuie să se cuprindă întâmpinarea .
Însă în raport cu interesele pârâtului şi pentru a pune în evidenţă caracterul său de replică la cererea de chemare în judecată , întâmpinarea va putea cuprinde şi alte elemente : numele (denumirea) părţilor, obiectul cererii de chemare în judecată (arătat de către reclamant), instanţa sesizată cu soluţionarea litigiului şi numărul dosarului (menţionate pe citaţie).
Domnule Presedinte,
Subsemnatul [...], domiciliat in[...], in calitate de parat in dosarul nr.[...], cu termen la[....], depun prezenta
Intampinare
Prin care va solicitam respingerea cererii de chemare in judecata formulata de reclamantul[...] si obligarea acestuia la plata chletuielilor de judecata efectuate cu ocazia judecarii acestui litigiu.
Motivele intampinarii:
In fapt, aratam ca, prin cererea de chemare in judecata formulata de[...], s-a solicitat[...]
Avand in vedere faptul ca ( se arata mai intai exceptiile )[...], solicitam respingerea actiunii.
In ceea ce priveste cererea reclamantului, situatia in fapt si in drept este cu totul alta ( se raspunde la fiecare capat de cerere cat si la elementele de drept invocate in cerere)[...]
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.115-118 C.proc.civ.
Dovada cererii inteleg sa o fac cu : acte( trebuie enumerate si depuse copii de pe acestea), interogatoriul reclamantului, martori ( trebuie aratat numele si adresele acestora), expertiza( trebuie aratate obiectivele acesteia si ce anume vrea sa dovedeasca cu ea).
Depun intampinarea si actele de care am facut vorbire in[...] exemplare, unul pentru instanta si [...] pentru a fi comunicate reclamantului.
Data[...]
Semnatura[...]
Domnului Presedinte al....
Din câte am înţeles eu,întâmpinarea a fost deja depusă,iar pe solicitant(bănuiesc că e reclamantul) îl interesează un răspuns la întâmpinare.Dacă aţi depus cererea principală în care aţi cerut ceva şi aţi argumentat faptic şi juridic,nu se mai impune formularea unui răspuns la întâmpinare.Ce să spuneţi în plus?Eu nu prea văd ce.