avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate konstantin3

Activitate konstantin3

Răspuns la discuția Atacarea unui testament
Dupa moartea bunicului s-a facut o succesiune prin care bunica primea jumatate din bunuri iar cealalta jumatate era impartita intre tata si fratele lui.Deci tatalui meu ii revine o cota parte din bunuri.In acest caz tata poate ataca testamentul?Bunica se presupune ca i-a lasat nepoatei din partea fratelui tataului meu partea ei,fratele tatalui meu sa zicem ca ii cedeaza partea lui fiicei sale.Partea tatalui meu?Poate ataca testamentul prin prisma acestui fapt?
Tata nu e de acord ca nepoata sa sa primeasca totul mai ales ca la mijloc e ceva putred cu acel testament.ce se poate face?
Au fost doar crescuti de bunica.dupa ce a murit bunicul acum 10 ani s-a facut o succesiune.jumatate i-a revenit bunicii si cealalta jumatate impartita intre tata si fratele lui.dupa ce bunica a murit,nepoata,fiica fratelui tatalui s-a autointitulat mostenitoare a bunurilor bunicii printr-un testament facut la notar de bunica aflata pe patul spitalului.ce este de facut in acest caz?tata poate ataca testamentul?bunica mai are 2 surori in viata.ele pot intra la mostenire?
In cazul in care tata si fratele nu au fost adoptati de bunica,testamentul mai poate fii atacat de tata?
va multumesc!
Bunica era casatorita cu bunicul.Toti purtau acelasi nume...Tata are 51de ani si bunica le-a devenit mama de cand tata era de 3 ani si fratele tatalui de 7...
Testamentul a fost facut de un notar si semnat de bunica mea.Culmea e ca scrisul nu prea seamana.Nepoata se angaja prin acest tesatament sa aiba grija de bunica ceea ce nu s-a intamplat.In testament se mentiona ca ea poate nbeneficia de toate bunurile bunicii.Dupa deces mama a dat de poamana cum s-ar zice absolut tot ce era in casa bunicii.Nepoata nu a facut insa scandal pe tema asta.S-a trezit stapana dupa ce a luat cheia casei de la mama mea aproape la 5 luni dupa moartea bunicii.
Buna ziua.Bunica mea a decedat in anul 2005 lasand mostenire prin testament toate bunurile ei nepoatei din partea celui de al2lea frate al tatului meu.Testamentul a fost efectuat cu ceva vreme in urma ca ea sa moara,ea fiind in grija noastra numai ca la un moment dat fratele tatalui a mers la spital cand ea era internata si a pus-o sa semneze acest testament.Tata poate ataca acest testament?Bunica era mama de al2lea pt tata si fratele lui.In aceeasi curte se afla si casa parinteasca in afara de casa bunicii pe care a lasat-o mostenire nepoatei.Fratele tatalui nu are acte pe casa parinteasca.Tata poate sa isi ceara drepturile si acolo?