bonjour doamna av Antoanela ,am angajat un avocat bun ,am unul si in Franta ,care se va ocupa de dosarul din Franta ,fostul sot a dat adresa din Ro unde locuieste din cand in cand pt ca lucreaza intr-o tara din Asia dar dupa el locuieste in ro ,si in aceste conditii a cerut reincredintarea copilului ,ma int;)rebam cine se va ocupa de el cand el nu e in tara ?!concubina bineninteles poate care are o inima buna ,;)intelegeti gustul amar pe care mi-l lasa aceasta afacere ,vreau sa se termine mai repede ca sa traim linistiti eu si copilul meu ;sunt pe acest forum ca sa comunic si sa schimb idei ,ca un fel de terapie impotriva absurdului ;legile s-au schmbat in ro ,in bine sper ,dar exista si sechele ,;
merci pt raspuns dna av antoanela,,am mai relatat deja ca fostul sot are in prezent actuala concubina o judecatoare de la curtea de apel;deci ,e ff bine indrumat,eu doresc comisia rogatorie ,care va aduce multe clarificari ,precizez ca fostul sot lucreaza in strainantate ,si ca e in tara din cand in cand ,deci nu poate sa locuiasca cu copilul ,in plus nu i-a platit pensie alimentara de aprox 4 ani,nu isi declara veniturile reale pt ca sa aibe un cuantuum minim pe economie ,
merci inca o data pt raspuns :vishenka:
merci pt raspuns doamna avocat Antoanela ,in ceea ce ma priveste este vorba de un proces de reicredintare minorului ,care mi-a fost incredintat in 2004 ,prin decizie definitiva si irevocabila ,din 2004 locuiesc in Franta ,cu minorul ;intrebarea mea era cum se poate evoca in proces o ancheta sociala ,la o adresa unde nu mai locuim de 8 ani?pt doamna Avlil nu stiu la ce intrebare asteptati raspuns ,v-am cerut parerea in ceea ce priveste comisia rogatorie pt ca am vazut raspunsul pe care l-ati dat in 2008 in legatura cu acelasi subiect ,si am vrut sa vad daca v-ati schimbat parerea ,v-am spus de asemeni ca sunt rezidenta in tara in care locuiesc,dar asta nu a schimbat nimic in ceea ce priveste procesul intentat in ro;si in alta ordine de idei o ancheta sociala la domiciliul meu facuta de asistenta sociala din Franta nu cred ca ma poate dezavantaja !Merci in orice caz pt raspuns :D
Buna ziua doamna Avlil,poate puteti sa imi raspundeti la o alta intrebare,in ceea ce priveste procesul de reincredintare a minorului ,avocatul meu a cerut o ancheta sociala prin comisie rogatorie internationala ,tinand cont ca locuim in strainatate de 4 ani,iar judecatorul care adminstreaza cauza ,l-a intrebat daca nu putem sa dam o adresa in romania undeva pt efectuarea anchetei sociale ,i s-a raspuns ca nu e posibil pt ca din toate documentele depuse la dosar reiese clar ca nu locuim in RO,exista oare posibiltatea ca sa se refuze aceasta ancheta?adaug ca am depus la dosar tot ceea ce era necesar!
nu e nevoie sa ma agresati stimata doamana ,e si una e si cealalta ,si stiti foarte bine ca te poti trezi cu un proces in romania ,unde ai avut ultima adresa ,si ca procesul se judeca in tara unde s-a intentat actiunea ,si ca am avut noroc sa fiu informata ,caci alfel putam sa pierdpt ca nu eram prezenta
nu cheltuilelile de judecata ma preocupa,nu stiu daca ma intelegeti,sunt in proces din septembrie ,reclamantul n-a depus nimic in dosarul sau,doar amenintari ,si afacerea merge mai departe ,caci legea ii permite...
este adevarat ca orice interes acordat copilului poate fi benefic pe termen lung,eu evoc insa aspectul de a nu incepe un proces ,cand datele preliminare arata ca nu exista un fond al actiunii ,de ce parintele ca se ocupa de tot care asigura toate conditiile necesare dezvoltarii copilului,trebuie sa se explice cu documente ,care implica cheltuieli care nu sunt neglijabile,pt ca celalalt parinte a gasit o cale de razbunare ,legea o permite !eu locuiesc intr-o tara din UE ,si am avut posibilitatea sa vad cum se exercita custodia comuna ,parintele care este fautif,incearca sa flateze copilul ,de ex il lasa sa incalce regulile impuse de celalalt parinte ...
custodia comuna ,reprezinta noua cale de atac utilizata de multi tatici ,,dornici '' sa exercite drepturile parintesti ,in ceea ce ma priveste dupa 7 ani ,de dezinteres total ,sunt obligata sa ma apar in justitie pt ca m-am ocupat de cresterea si educatia lui ;cred in continuare ca actiunile in justitie ,care nu au nici o justificare nu ar trebui sa fie acceptatepe rol!
merci pt sfat ,sper sa reusesc ,dupa cum v-am povestit in mesajul anterior actuala prietena a ex-sotului este judecatoare ,iar eu nu locuiesc in ro de ,cativa ani ;