avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... navigatorii care nu isi declara veniturile pentru a nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

navigatorii care nu isi declara veniturile pentru a nu plati impozite si pensie de intretinere minorilor!

exista o declaratie speciala privind veniturile din strainatate -adica declaratia 201.contine urmataorele puncte:
A.date de identif ale contribuabilului
B.date privind activ desfasurata
C.veniturile din strainatate
D.impozitul platit in strainatate
E.date de identificare ale reprez.fiscal.
in mod sigur acesti navigatori nu au depus o asemenea declaratie.cum putem sesiza anaf de acest lucru si cum am putea intra in posesia impozitelor platite de acestia in strainatate. daca acestea exista.in mod normal ptr a se evita dubla impozitare acestia trebuie sa faca dovada platii acestui impozit.asa am vedea si noi clar care sunt veniturile lor.cum si cui sa sesizam aceste aspecte?cine ar trebui sa faca aceasta cercetare?
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
ContSters114133, utilizator
Buna idee! Daca ei ar intra in legalitate in acest fel, atunci ar putea beneficia si copiii lor de drepturile ce li se cuvin.
Puteti face o sesizare la Anaf-persoane fizice-persoanei respective (in sectorul unde locuieste).
Acestia il pot invita pentru clarificarea situatiei.Daca ati detine si o dovada ca lucreaza in strainatate ar fi foarte bine.
Organul fiscal nu va poate oferi dvs.date despre venitul realizat in strainatate deoarece este confidential,dar va informeaza de clarificarea situatiei.
Daca sunteti convinsa ca si-a depus declaratia ,in instanta puteti cere ca aceasta sa solicite Anaf-ului aceasta declaratie.
tocmai ca sunt convinsa ca nu a depus o asemenea declaratie.si as vrea sa fac cumva sa fie obligat sa o depuna.in mom in care politia ar cere date despre veniturile lui ,asa cum a facut si acum si a primit rasp ca nu are venituri....va putea probabil ,daca acesta va fi obligat cumva de cei de la anaf, in urma sesizarii mele ,sa isi declare aceste venituri.sau daca sunt paltite impozitele in strainatate sa faca dovada acestor plati.asa se va vedea si la cat se plateste impozitul,la ce suma.
Degeaba va zbateti dv sa il obligati pe fostul sot sa depuna aceasta declaratie. Daca el nu doreste sa o depuna, cum nu a depus-o pana acum, nu o va face nici de acum incolo. Cati din romanii care lucreaza cu forme legale in straintate s-au inghesuit la ANAF sa depuna aceste declaratii sau pe cati i-a urmarit ANAF-ul pentru aceasta ,,abatere''?
Mai bine incercati sa lasati orgoliile la o parte si puneti in prim plan interesul minorului, ingropati securea razboiului si cautati sa gasiti/incurajati/inlesniti o cale de comunicare intre copil si tatal lui. Asa va avea mai mult de castigat din punct de vedere financiar decat toata aceasta lupta pe care o duceti.

Vorbiti in necunostinta de cauza. Dupa parerea mea navigatorii sunt o specie aparte , indiferent daca traiesti cu unul in casa , sau daca te-ai despartit de el. Au in permanenta impresia ca sunt peste toata lumea si ca toti vor banii lor. Asa ca nu le pasa de copiii lor! Eu il pun pe copilul cel mare mereu sa comunice cu el si in urma discutiilor mereu e umilit copilul. Nu am de ce sa va dau amanunte, dar e clar ca nu se poate bucura de copil pt ca se teme ca vrea ceva de la el. De 8.11 a fost ziua ambilor copii si pt ca l-am avertizat , frumos, a pus in cont 50 lei. Ce sentimente poti avea cand da 50 lei din care sa cumperi 2 cadouri, in conditiile in care castiga 5000 euro? Nici o problema, copiii mei au de toate dar voi obtine tot dreptul lor! Cumva o sa reusesc!

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere copii navigator Livica Livica Daca pe acest forum intra doamne care au fost casatorite cu navigatori, as avea nevoie de un sfat referitor la venitul din strainatate, care brusc se ... (vezi toată discuția)
Exista cineva care a rezolvat problema pensiei alimentare in penal? Livica Livica Am citit cam tot ce s-a spus pe forum despre pensii alimentare neplatite sau platite la salariul minim pe economie cand de fapt venitul real este mult mai ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)