Daca pe acest forum intra doamne care au fost casatorite cu navigatori, as avea nevoie de un sfat referitor la venitul din strainatate, care brusc se transforma in diurna, cand trebuie calculata pensia copiilor. Avand in vedere solidaritatea de care dau dovada domnii cand e vorba sa-si apere veniturile de copiii lor, nu cred ca e deplasata rugamintea mea. Macar prin mesaj privat!
Va multumesc si va doresc numai bine!
Cea mai mare parte a veniturilor unui navigator ( si din tara si din afara) o reprezita diurna din considerente fiscale sar si pentru faptul ca este acordata doar pentru zilele lucrate efectiv astfel ca in concediu de odihna de ex. venitul va fi substantial redus.
da..exact,doar o parte este mentionat in contract ca si alocatie personala,ore suplimentare,concediu si totusi mai ramane un salariu de baza.chiar daca instanta a stabilit 25% din venitul net lunar si nu din salariul de baza ...acesti navigatori nu sunt in stare sa dea nici macar la acel salariu de baza (adica la 600 de euro ).
In contract este specificat clar, in cazul meu, trei sferturi salariu si restul diurna, sporuri si prime. Cu toate astea executorul imi trimite actele inapoi pe motiv ca e diurna. Peste o saptamana am termen pt modificarea pensiei si pt asta navigatorul are de adus veniturile din strainatate, pe care le-am dovedit si instanta m-a luat in seama. Problema e ca pe masura ce se apropie ziua cred tot mai mult ca va aranja ceva si va spune ca venitul e diurna. Asa ceva nu poate continua la infinit! Trebuie sa se faca dreptate! Nu e vorba ca vrem banii lor cum s-a mai zis! Marea majoritate a barbatilor din tara asta care se despart au un salariu rezonabil si platesc copiilor pensii de trei ori mai mari! Daca nu putea il lasam in pace, dar nu poti sa castigi 5000 euro si sa dai copiilor 250 lei. Si sa trimiti 50 lei de ziua lor (ziua amandurora si trimiti doar 50 lei)! Pentru asta vreau sa castig dreptul copiilor!
De ce nu incercati sa vorbiti cu un alt executor? Cel care va respins este singurul?
Problema lui este sa execute silit cuantumul din hotararea judecatoreasca nu sa decida care sunt venituri permanente si care nu...