avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere copii navigator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere copii navigator

Daca pe acest forum intra doamne care au fost casatorite cu navigatori, as avea nevoie de un sfat referitor la venitul din strainatate, care brusc se transforma in diurna, cand trebuie calculata pensia copiilor. Avand in vedere solidaritatea de care dau dovada domnii cand e vorba sa-si apere veniturile de copiii lor, nu cred ca e deplasata rugamintea mea. Macar prin mesaj privat!
Va multumesc si va doresc numai bine!
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 12:43, 19 Noiembrie 2011
Sper sa reusesc sa gasesc un executor care sa vrea sa rezolve problema asta!
nu vor sa se bage executorii...eu am vb cu 8 executori pana acum si toti mi-au spus acelasi lucru.si daca in hotarare ar fi scris 25% din venitul net lunar din suma de 2900 euro...tot nu il puteau executa ptr ca acesti bani reperezinta venituri din strainatate iar ei au competenta doar in anumite judete din romania.
Pentru punerea in executare a unei hotarari trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc din raza teritoriala a domiciliului paratului. Nu conteaza de unde vin banii ei il executa pe cetateanul cu domiciliu din raza teritoriala in care are competenta ca doar nu instituie poprire pe un cont din Elvetia.
Cat priveste instituirea unei popriri direct pe salariu, cu retinerea si virarea sumei de catre angajator, acest fapt este intradevar coplicat cat timp discutam despre un angajator din strainatate.
Si totusi trebuie sa se gaseasca o solutie. Pentru ca ei nu platesc din dragoste pentru copii nici jumatate din cat ar trebui si daca sunt anuntati de anumite probleme ale copiilor arata numai dispret. Nu pricep ca dispretul este indreptat catre proprii copii si nu catre fosta nevasta.
sa intelg ca daca respectivul are bunuri pe numele lui poate fi executat ,iar daca are doar un cont in care ii intra banii din strainatate nu se poate ptr ca e complicat.cine face calculul sumelor din urma pe care ar fi trebuit sa le dea?ptr ca trebuie sa existe o suma ca sa il poata executa asupra bunurilor.acea suma este de fapt un procent din venitul net lunar...acel venit din afara tarii.cine face acest calcul ,daca in acel venit intra sau nu sporurile,orele suplimentare etc..in conditiile in care instanta stabileste pensia in procent din venitul net lunar fara a spune la ce suma se aplica acel procent?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor Gabriel Nicu Gabriel Nicu buna seara.caut hotararea guvernamentala sau legea in care se specifica faptul ca salariul marinarilor este cu titulatura de diurna si nu se poate folosi in ... (vezi toată discuția)
Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ptr navigatori Rby1970 Rby1970 Intrebarea mea se refera la claculul platii pensiei alimentare, ptr un navigator, daca se ia in calcul si diurna din contracte. Pensia se refera la 2 copii, 15 ... (vezi toată discuția)