avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara ptr navigatori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara ptr navigatori

Intrebarea mea se refera la claculul platii pensiei alimentare, ptr un navigator, daca se ia in calcul si diurna din contracte. Pensia se refera la 2 copii, 15 ani si 23 ani - student. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rby1970 , utilizator 13:04, 23 Martie 2020
Teoretic se spune că diurna nu este luată în calcul, deoarece are destinație specială. Aveți hotărâre judecătorească definitivă`? Dacă da, ce scrie în decizia înstanței`?
In decizia judecatoreasca scrie clar doar 1/3 din veniturile net obtinute, dar nu mai putin de 1/3 din salariul net minim pe economie.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
gi-jane2, moderator
in afara de diurna mai exista si alt venit ? adica se plateste un salariu si o diurna sau Diurna e singurul venit ? Daca da, se plateste raportat la acea diurna, nu raportat la salariul minim pe ec in conditiile in care se poate incasa 5000 de euro pe luna ca " diurna "

penstru a raspunde unui mesaj, apasati pe " raspunde", nu pe "citeaza".
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2020
gi-jane2, moderator
multumesc de raspuns. exista doar o diurna si numai pe perioada ambarcarii. nu am alte venituri ori alt salariu, rezultat din urma voiajelor.
ok, ala e venitul dvs si la el se raporteaza.

Alte discuții în legătură

Intrebare pensie de intretinere navigator ContSters170590 ContSters170590 Pensia de intretinere pentru un copil major a fost stabilita luindu-se ca baza de calcul salariul minim pe economie in cazul tatalui navigator, care dupa lege ... (vezi toată discuția)
Hotarari judecatoresti irevocabile si executorii....cine le poate pune in aplicare? ContSters114133 ContSters114133 cu ce te ajuta o hot judecatoreasca definitiva si irevocabila,care este si executorie,daca cel care este obligat la plata unei pensii de intretinere minor ,nu ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa pentru neplata pensiei de intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 in urma plangerii facute pentru neplata pensiei de intretinere,procurorul a decis prin ordonanta scoaterea de sub urmarirea penala a sotului si sanctionarea ... (vezi toată discuția)