avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor

Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca eventual voi primi banii in octombrie ( am de primit 15000 lei din septembrie anul trecut). De obicei pensia este pusa in cont de fostul sot sau sotia lui. Azi, spre surprinderea mea, am primit de la firma prin care pleaca el in voiaj, nu de la el, 1992 lei. Nu stiu cum au calculat suma asta si daca e posibil sa o fi trimis pentru ca urmeaza recursul si au vrut sa intre in legalitate. Ma poate lamuri cineva daca exista vreo explicatie?
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 17:47, 8 Octombrie 2012
Poate ar fi bine sa cereti explicatii in scris de la respectiva societate.
Ar trebui ca odata ce ramaneti cu pensia de 1500 lunar reprezentand 1/3 din veniturile sale, in afara de aceasta suma, sa primiti din restanta pana la 1/2 din veniturile sale.

Dv spuneti ca pana acum plata era facuta de catre fostul sot. Mergeti si va interesati la dosar sau sunati la firma angajatoare, este posibil ca abia acum instanta sa fi trimis angajatorului ordonanta de infiintare a popririi. Nu are nicio legatura cu faptul ca dv va aflati in recurs.
Am sunat la firma despre care vorbeam, firma prin care el pleaca in voiaj. La aceasta firma el figureaza cu salariul in lei de 880. Doamna de la firma mi-a spus ca au hotarat sa plateasca din septembrie anul trecut si pana in prezent (hotararea spunea sa plateasca din sept 1500 lei lunar) diferenta dintre ce a platit deja adica 250 lei sau 300 lei, si 440 lei, reprezentand jumatate din salariul lui. A mai spus ca acum ei nu mai pot fi trasi la raspundere ca firma si ca restul o sa plateasca el, cand o sa se hotarasca. Asta e!
Daca un judecator a hotarat sa se plateasca 1500 lei lunar, firma poate sa plateasca jumatate din salariul in lei si sa considere ca a respectat legea? Asta in conditiile in care a declarat (firma) acum vreo trei luni ca el naviga prin ei de multi ani, ca face doua voiaje pe an, pe portcontainere (adica cu salariu mare) dar ca nu declara venitul in euro pentru ca nu e obligata.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Nu se poate pune poprire pe mai mult de 1/2 din venit. La salariul de 800 lei se adauga probabil diurnele de cateva sute/mii de euro, diurne care nu se iau in calculul pensiei de intretinere
Nu are nimeni dreptul sa presupuna , fara sa vada contractul, ca banii proveniti din strainatate sunt trecuti in contract ca diurna.

Alte discuții în legătură

Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt pensia copiilor? Livica Livica Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor Gabriel Nicu Gabriel Nicu buna seara.caut hotararea guvernamentala sau legea in care se specifica faptul ca salariul marinarilor este cu titulatura de diurna si nu se poate folosi in ... (vezi toată discuția)
Politistul care face cercetarea in dosarul penal impotriva fostului sot se teme. e posibil asa ceva ? Livica Livica Am facut o plangere impotriva fostului sot, navigator, pentru ca plateste o pensie derizorie, in localitatea in care locuiesc eu pentru ca unde locuieste el a ... (vezi toată discuția)