avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt pensia copiilor?

Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am castigat de la actiunea de majorare pensie, o pensie de 1500 lei lunar fata de 300 cat aveam inainte pt cei doi copii. Imi poate folosi aceasta decizie in plangerea penala? Si anume sa se considere ca veniturile lui sunt mult mai mari din moment ce un judecator a crezut acest lucru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Livica , utilizator 16:55, 18 Iunie 2012
Raspunsul depinde de ce fel de plangere penala doriti sa depuneti. Reveniti cu detalii
E depusa deja cererea de cateva luni. Am cerut sa fie incadrat la abandon de familie pt ca neplataind pensia la veniturile reale se considera ca a adunat o restanta mult mai mare decat de doua luni. Am depus la dosar niste contracte ceva mai vechi dar el pleaca prin aceeasi firma la acelasi armator. Cei care fac cercetarile si-au dat seama de faptul ca inseala copiii dar nu stiu ce pot face din moment ce nu a vrut sa depuna carnetul de marinar, a declarat ca in 2011 nu a navigat desi de la firma intermediara reiese ca ultimul voiaj a fost in iulie decembrie 2011. A spus ca nu mai pleaca in voiaj pt ca are bebelus. Cei de la ANR au declarat jumatate din voiajele lui, etc. Numai minciuni! La Judecatorie a fost chemat la interogatoriu si cred, pt ca nu am de unde sa stiu sigur, dar cred ca asta a ajutat. Din moment ce au aprobat o pensie nesperat de mare pentru mine. El chiar saptamana viitoare are infatisare in localitatea unde locuiesc eu , unde a facut recurs la actiunea de micsorare a pensiei pe care a facut-o el anul trecut. A pierdut desi a avut doi avocati, a cerut lamurirea dispozitivului hotararii si i s-a explicat clar ca legea vrea egalitatea intre copii si tot nu a inteles. Acum in recurs zice ca bebelusul are alt regim juridic si costa mai mult decat un copil de 16 respectiv 10 ani, cat au copiii mei. Nu o sa i se admita recursul chiar daca are doi avocati si eu nu am nici unul, dar e pacat de atata lupta. Oricum inca nu a platit pensia marita. Pe 7.06 s-a dat hotararea si el a dat pe 14.06 300 lei
Va va ajuta in plangerea penala pentru abandon de familie orice acte din care rezulta ca acesta inregistreaza venituri.
Abandonul de familie are ca obiect neplata cu rea-credinta a pensiei de intretinere mai mult de 3 luni consecutiv.
Reaua-credinta se retine atunci cand in urma cercetarilor efectuate de organele de politie se demonstreaza ca persoana realizeaza venituri.
Oricum 300 lei pt 2 copii este extrem de putin, iar nevoile acestora sunt cert mai mari chiar decat ale unui bebelus.
Dar ma poate ajuta si decizia unui judecator dintr-un alt dosar cum este cazul meu? Judecatorul respectiv cunoaste nu numai legile ci si smecheriile navigatorilor, avand multe cazuri de acest fel, spre deosebire de cei din localitatea unde locuiesc eu, unde nu sunt navigatori.
Decisive sunt dovezile de realizare a veniturilor, dar totodata si o hot judec va poate ajuta avand in vedere autoritatea de care se bucura aceasta.

Alte discuții în legătură

Cum calculeaza firma pensia pe care a trimis-o copiilor Livica Livica Am castigat in iunie pensia de 1500 lei pentru cei doi copii dar am primit tot pensia veche, de 300 lei. Acum la sfarsitul lunii am recurs si mi-am imaginat ca ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)
Mesaj pentru mamele care se lupta pentru drepturile copiilor lor Livica Livica Mesajul meu este in special pentru sotiile de navigatori, care dupa divort nu sunt interesati decat sa-si insele copiii pe care pretindeau ca-i iubesc. Toata ... (vezi toată discuția)