buna seara , cum am zis si aseara azi ne-am dus la tribunal, si am reusit sa vorbim cu judecatoarea , defapt doar sotul meu , pe mine nu m-a primit in birou , din cate a inteles sotul meu in data de 7 noiembrie va merge sa dea declaratii , si la dosar nu exista numai plangerea proprietarului
aseara gandindu-ma la toata treaba asta urata prin care trecem mi-am adus aminte ca in august 2007 am fost pt cateva zile in croatia , eram cu inca o pereche, si pe la 2 noaptea m-am pus sa caut pozele prin calculator , si surpriza......proprietarul sustine ca in perioada 14-28 august sotul meu i-a furat lucrurile din bar , dar noi din 23 pana in 26 inclusiv nici macar nu eram in austria , si cu un weekend in urma adica 17,18 si 19 am fost in Romania ca sa-i aducem pe prietenii nostri , din pacate nu am poze din weekendul respectiv , dar din croatia , nu stiu cat de mult conteaza , eu sper sa conteze , dar..........
toata povestea asta are loc in viena , cat despre avocat am sa intreb de cel din oficiu , mie asa mi s-a spun , cand am intrebat cu cine pot sa vorbesc in legatura cu povestea asta , ca trebuie sa imi fac o programare la judecatoare , de avocat nu a mentionat nimeni , numai daca imi trebuie traducator , atat
din cate stiu eu procuror tradus din limba germana in romana motamol e avocatul statului , si scrisorica aia ne....cita e din partea tribunalui in care mi se comunica data cand trebuie sa ne prezentam la proces si atasat e inca una de la procuror in care se cere cateva lucruri , 1-desfasurarea procesului in fata unui singur judecator ,2-citarea sotului meu la proces , 3-audierea de martori ( sunt 2 - cel pt care am lucrat si proprietarul barului ) ,4- e un nr de lege presupun
multumesc mult pentru sfaturi , am fost azi la tribunal dar nu se lucreaza cu publicul numai o zi pe saptamana , martea , asa ca maine la 8 sunt iar acolo , din cate mi-au spus cei de la info maine pot sa vorbesc cu judecatoare care se ocupa de dosarul nostru, cum si de ce nu stiu , oricum sper sa se clarifice situatia
luni dimineata ma duc la tribunal , nu mai am rabdare sa astept raspuns la fax , chiar acum mi-am tradus cu google o fraza (stiu germana , vorbesc si citesc fluent dar sunt termeni prea tehnici si nu cunosc toate cuvintele folosite) si faza respectiva suna ca si in filmele pt prosti , <să se îmbogăţească prin dedicarea lor în mod ilegal > , oare cat de muritori de foame ne cred pe noi daca considera ca , cu 310 euro, cat au zis ei ca e valoarea bunurilor furate , te poti imbogatii ? acum mi=a urcat tensiunea , doamne deabia astept sa vina ziua de luni , sa-i intreb cum s-a ajuns pana la proces fara macar o declaratie a sotului meu , sa vada si lucrurile si faptele petrecute si din perspectiva lui , de ce domnii politisti nu i-au luat o declaratie atunci daca tot l-au conciderat suspect ?
mai au si ei uscaturi ca si otice padure , si numai cand te lovesti zilnic de ei iti dai seama ca nu sunt chiar asa corecti cum lasa ei sa creada lumea , de la o simpla amenda de parcare a inceput domnul potitist ca ridice vocea la mine ca cica vin din romania si le iau locurile de munca si precis imi aduc si toata familia , dar eram fara drept de munca asa ca mi-am muscat limba si am tacut , si intradevar povestea asta a fost in 2007 , poate de atunci si-au mai schimbat sentimentele fata de romani , ma indoiesc , dar sper ..........multumesc pt sfat , ieri am sunat la tribunal sa vad cu cine pot sa vorbesc si nu am gasit pe nimeni , luni dimineata ma prezint la ei sper sa reusesc sa vorbesc cu cineva ........inca odata va mulltumesc
sunt sigura ca nu au dovezi , imi cunosc sotul bine , din ce zic ei 15kg cafea 250euro, 60 doze energizant 60 euro , si legat de dovezi din cate stiu eu daca aveau ceva concret l-ar fi arestat pe loc sau macar sa-l duca la sectie la declaratii , nu?
buna seara,
nici nu stiu cum sa incep sa va povestesc prin ce trec asa de penibil ma simt .....povestea incepe in urma cu cativa ani , mai exact in 2007in viena, eu si sotul meu lucram la o firma de curatenie , si printre altele aveam dimineata cate un bar , eu il aveam pe cel din districtul 9 iar sotul meu pe cel din 5, si intr-o dimineata in luna august 2007 pe cand sotul meu era la bar dintr-o data a aparut proprietarul barului si cu 2 politisti , cica control , pt faptul ca din bar au disparut anumite lucruri . Normal sotul meu neavand nimic de ascuns i-a invitat pe politisti sa se uite unde vor ei chiar si in masina , politisti au refuzat , defapt au zis ca nu e cazul si i-au cerut doar un act de identitate sotului meu , presupun ca i-au notat datele personale intre timp sotul meu si-a terminat treaba i-a intrebat pe potitisti daca poate sa plece , au zis ca da si cu astea sotul meu a plecat mai departe la munca ........dupa o luna a trebuit sa revenim in tara din alte motive , dar cat timp am mai stat in viena am lucrat mai departe in firma deci implicit si in barul respectiv , fara sa ne spuna cineva ceva
cam prin octombrie sau noiembrie am primit o scrisoare de la politie legat de acest caz , mama mea care e stabilita in viena a sunat la politie si le-a explicat ca sotul meu e Romania si daca au nelamuriri sa ia legatura direct cu el sau sa-i intrebe pe politistii prezenti in acea dimineata pt ca sotul meu nu a furat nimic .....si de atunci nu am mai primit nimic....
din august 2009 suntem din nou in viena si ieri am primit prin posta o scrisoare de la tribuna cum ca in data de 7noiembrie sotul meu trebuie sa se prezinte la proces fiind acuzat ca a furat 12kg cafea 60 doze energizant si nu mai stiu ce alte bunuri care daca am tradus eu corect , alte bunuri a caror valoare va fi stabilita ...........
Doamne , am ramas fara cuvinte cand am citit ............parca mi-a dat cineva in cap.......nici acum nu-mi vine sa cred ca trebuie sa trecem prin asa ceva .........nici nu stiu cum sa dovedesc ca nu e adevarat ce scrie in hartia aia...........
va rog sa ma sfatuiti cum am putea sa dovedim ca sotul meu nu e vinovat