Deyanira a scris:
din cate am observat la procedura, la suspendare, ei nu puncteaza decat cazurile... dar cine s a gandit ca trebuie doar sa enumeram cazurile de suspedare cand formularea "suspendarea legala de drept a judecatii" te duce cu gandul ca trebuie sa scrii in general despre subiect... puteau si ei sa formuleze clar, "cazuri de.." sau "enumerati". sunt foarte dezamagita de modalitatea de notare...
Asa este. Si eu m-am referit la cine poate repune cauza pe rol, cand trebuie platit 50% taxa de timbru, cand curge perimarea, suspendarea perimarii cu 3 luni pentru art. 243 etc. Plus ca ca pus cazuri de suspendare legala de care ei nu au auzit din moment ce nu apar in barem. Nu inteleg de ce nu a aparut si incompatibilitatea, recuzarea, punerea in miscare a actiunii penale etc.
Sa nu mai vorbim de subiectul cu efectele introducerii actiunii. O PORCARIE. Ce chestii au bagat acolo in barem... absolut socant. Puteau sa scrie la fel de bine toate articolele din cod de dupa sesizarea instantei. La fel, aici m-am referit si la citarea partilor, depunerea intampinarii etc. Evident ca ei s-au gandit mai degraba la alte lucruri. :))
E dubios pe bune modul in care se face punctarea. Insa asta nu poate fi criticat. Este optiunea comisiei ce este important si ce nu. Insa exemplele oferite la suspendare si efectele actiunii civile sunt absolut stupide. Nici nu se poate pune altfel problema. Din moment ce au ignorat alte exemple la fel de bune, este stupid sa-ti scada din punctaj doar pentru ca ai oferit alte exemple bune decat cele oferite de ei. Sa nu mai vorbim de faptul ca nu stiu sa citeasca ceea ce au scris cu mana lor, in capul lor o analiza a suspendarii legale insemnand o simpla enumerare a cazurilor de suspendare. Dar in fine...