avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate Mirabela-Mihaela

Activitate Mirabela-Mihaela

Multumesc de raspuns. M-ati ajutat mult.
Eu sunt chiriasa intr-un imobil si sunt curioasa cine plateste fondul de rulment si cel de reparatii. Ma intereseaza in special cel de reparatii. Tot am citit pe acest forum raspunsuri mai vechi dar nu stiu daca se mai aplica si acum . Si referitor la fondul de rulment am gasit un articlo care spune:
Fondul de rulment este al proprietarului şi nu al asociaţiei. Asociaţia doar îl rulează pentru interesele proprietarilor care au dat acest fond.
•Nici o lege din România nu prevede obligativitate pentru existenţa fondului de rulment.
•Fondul de rulment nu poate fi folosit pentru a acoperi restanţele proprietarilor sau pentru depozite bancare la termen.
•Dacă proprietarul optează pentru constituirea fondului de rulment, cuantumul acestuia trebuie să fie egal cu valoarea celei mai mari întreţineri din ultimul an. Existenţa fondului de rulment dă dreptul proprietarului de a plăti întreţinerea mai lejer, adică în termen de 20 de zile de la data afişării.
•Dacă proprietarul nu doreşte să contribuie cu fond de rulment în asociaţie, atunci are obligaţia să achite întreţinerea în maximum 5 de zile de la afişarea listei, pentru ca asociaţia să aibă banii la timp pentru plata facturilor de consum. Lista de plată se afişează între 20 şi 25 ale lunii.
•Fondul de rulment se poate restitui fie la cerere, fie la vânzarea proprietăţii.
Atenţie! În perioadă de criză economică şi socială nu se cere proprietarilor fond de rulment. Astfel se agravează problemele financiare dintr-un bloc.

Este adevarat acest lucru?Pot refuza plata fondului de rulment?

Va multumesc pentru timpul acordat