avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate popmaria2011

Activitate popmaria2011

Vreau sa cumpar pe numele nepoatei mele o locuinta cu uzufruct viager pentru mine.
Vreau sa stiu daca fiul meu (care este insurat cu alta femeie decat mama nepoatei) ii poate lua casa nepoatei mele dupa moartea mea? Ce trebuie sa scrie in acte pentru ca aceasta casa sa-i ramana nepoatei dupa moartea mea?
Precizez ca nu mai am nici-o alta proprietate/ bun pe numele meu .
Buna ziua,
Bunica mea paterna vrea sa-mi cumpere o garsoniera in urmatoarele conditii:
-in actul de cumparare sa se precizeze ca banii sunt de la ea si se va stipula si ca nu-l pot vinde decat dupa moartea ei;
-bunica mea paterna are 2 baieti, iar tatal meu mai are un copil din alta casatorie si in prezent locuieste cu fosta sotie (nr 2 cu care are si copilul)nefiind casatoriti
-tatal meu are im proprietate 3 apartamente mostenite la moartea tatalui + 1 vila intr-o comuna limitrofa cu Bucurestiul (construita pe terenul celei de-a doua sotii).
In prezent bunica mea mi-a conditionat cumpararea garsonierei (la cerea celei de-a doua fosta sotie) de renuntarea mea la vila construita pe terenul ei.
Intrebare:
1. Este legal ? Se poate face act de renuntare la dreptul de mostenire doar pentru o singura proprietate , sau renuntarea ODATA SEMNATA ESTE EXTINSA ASUPRA INTREGII MASE SUCCESORALE?
2. Ce garantie am eu ca ceilalti mostenitori rezervatari(tatal meu, fratele meu, unchiul cu copii lui) nu ma vor actiona pentru a include aceasta garsoniera in rezerva succesorala la moartea bunicii mele?
3. Cum ma pot apara legal (act/document) de acest lucru (nu doresc sa ajung cu rudele in instanta)?
4.Sa refuz sa semnez si sa renunt la garsoniera?Ce s-a schimbat in noul cod civil cu privire la mostenire pentru a fi urgent si necesar un document de renuntare la notariat din partea mea a unei eventuale mosteniri in conditiile in care tatal meu are 50 de ani si este sanatos?
Astept raspunsul.Multumesc anticipat