avvalentina a scris:
@kyandra v-a indicat textul de lege. Insistati la Primarie, pe forum nu putem face mai mult....
Buna ziua,
Cu permisiunea dvs. si speranta unei rezolvari rapide readuc acest topic in atentia dvs.(d-na avvalentina va voi contacta in dimineata zilei de azi). Situatia este oarecum asemanatoare, cu precizarea ca exista Carte Funciara. Pe scurt:
Cetateanul X primeste(in concesiune?sau sub ce forma nu stiu! si nici anul!) terenul in suprafata de 392mp de la Primaria comunei, pe acest teren in anul 1974
fara autorizatie de constructie ridica o casa(ulterior o renoveaza, ii aduce imbunatatiri lucrari executate in regie proprie fara nicio autorizatie/receptie a lucrarilor-pe vremea respectiva nu se vorbea de asa ceva-dupa revolutia din '89
cred este amendat cu 1000lei).
Dupa promulgarea legii 69/1991 de catre fostul presedinte I. Iliescu, cetateanul X in anul 1999 solicita in conditiile art.23 din Legea nr. 18/1991 si obtine
pentru teren Ordinul Prefectului in a carui anexa sunt precizate: suprafata, fila/vol din registrul agricol, fila/vol din registrul cadastral, vecinatatile, schita topografica scara 1:500 (nimic despre constructii!)
La sf. lui 2008 face la OCPI Ilfov cadastru si intabulare pentru A. teren intravilan si constructia(aici sunt insirate toate constructiile-110 locuinta+...=193), la suprafete sunt mentionati 392mp din care 193mp construiti(la obs.-suprafata din masuratorile cadastrale este de 410mp???). B. In baza Ordinului privind constatarea dreptului de proprietate privata asupra unui teren
se intabuleaza dreptul de proprietate in favoarea lui Cetateanul X. (C. Fara sarcini). La inceputul lui 2009 OCPI Ilfov dispune admiterea cererii la imobilul
392mp din care 193mp construiti inscris in CF nr. ... a loc.
comuna cu nr. xxxx in proprietatea lui
de sub B si sa se inscrie Dreptul de proprietate in CF nr. xxxx comuna; suprafata din masuratorile cadastrale 410mp??? cu titlu de reconstituire in cota determinanta 1/1 in favoarea lui cetateanul X. Exista plan de amplasament cu toate constructiile exprimate in mp cu precizarea ca pt locuinta 110mp nu sunt desfasurate(adica dormitor 10mp, sufragerie 12mp...)
In lunile februarie/martie eu vreau sa cumpar prin programul Prima Casa via BRD proprietatea. Solicit si obtin extras de informare din CF actualizat 2012, certificat energetic, evaluare (cca 2000RON), dar jurista bancii sustine ca NU se va lua in garantie intrucat nu exista act de proprietate pe constructie-nu exista autorizatie de constructie.
La notariat mi se spune ca nu se poate face contract sau antecontract de vanzare-cumparare intrucat nu exista act care sa dovedeasca proprietatea cetateanului X asupra constructiei ridicate pe terenul al carui proprietar este. La primarie solicit un act care sa dovedeasca proprietatea pe imobil si astazi mi se va elibera un certificat(o adeverinta) fiscala (cetateanul X a platit impozit la primaria comunei x din 1974 si pana-n prezent).
Daca fac Cerere CERTIFICAT DE ATESTARE A EDIFICÃRII-EXTINDERII CONSTRUCTIEI la primaria comunei X acesta, certificatul, dovedeste proprietatea cetateanului X asupra constructiei de pe terenul pentru care are Ordinul Prefectului?
Ce alte cai exista? Am cheltuit niste bani(nu-s o avere, dar ii obtin prin munca), m-am angajat in fata omului ca voi cumpara casa(nu vreau sa fiu neparolist si imi place casa) si simt ca ma lupt cu morile de vant.
Multumesc anticipat.