avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate antar

Activitate antar

Buna ziua
Am o problema mai complexa...
Este vorba de un teren agricol in Calarasi obtinut prin retrocedare pentru care s-a emis titlu de proprietate in 2004, in care figureaza doar doi mostenitori, eu si un nepot, deoarece comisia de retrocedari a omis trecerea unui al treilea mostenitor pe acest titlu- respectiv mama in calitate de sotie supravietuitoate ,care ar fi detinut astfel o cota ideala de 1/4. din teren. Ulterior mama a decedat in 2009 si cand a aparut si celalat mostenitor, adica nepotul, abia in 2016, am inceput demersurile pentru "administrarea" terenului cuprins in acest titlu de proprietate.

Intre timp terenul a fost ( si este) lucrat de catre un arendas dar nu a fost incheiat /semnat nici un contract de arenda cu respectivul arendas.

Cand a aparut si celalalt mostenitor din titlu - adica nepotul, (care locuieste in italia), acesta a vrut sa-i cedez lui si cota de teren a mamei mele pe motiv ca el a obtinut mai putin..... Mentionez ca nici la dezbaterea succesiunii dupa tata - autorului titlului de proprietate - nu s-a prezentat si nici nu a facut cerere pe legea 18/1991. ci doar pe una din legile ulterioare... Eu si mama am facut toate cererile si actele respective in toate termenele legale aferente legilor de retrocedare care s-au tot succedat. Normal ca nu am fost de acord sa-i las lui cota mamei mele.

Astfel,in 2016, eu am facut memoriu la comisia de retrocedari si am obtinut hotararea comisiei de indreptare a erorii materiale in sensul adaugarii mamei mele pe tiltu iar eu am depus la comisie TP original (care evident era la mine) in vederea rectificarii.
In acest rastimp nepotul a scos un duplicat al titlului de proprietate de la OCPI pe falsa declaratie la M.O. cum ca TP original este pierdut si cu duplicatul respectiv a aranjat cu arendasul care lucreaza terenul si fara sa ma instiinteze a "vandut" prin contract de promisiune , deci fara partaj, cota lui ideala inclusiv cota mamei mele si a plecat in Italia unde si louieste.
Eu am primit notificare de la comisia de retrocedari cum ca OCPI nu mai poate indeplini Hotarea comisiei pt rectificare, adica de a pune pe mama pe titlu original, deoarece in luna feb 2017 s-a emis - nepotului- un duplicat al TP original .
In aceasta situatie comisia de retrocedari a cerut la Parchet declansarea unei anchete penale pt posibila infractiune de fals in declaratii din moment ce TP original fusesera depus de mine la comisie in vederea rectificarii.... Acum astept rezultatul anchetei penale care,in treacat fie spus, mi se pare ca treneaza....

deci, intrebari :
- cum poate sa dea OCPI duplicat al titlui de proprietate in timp ce originalul se afla la prefectura - adica la comisia de retrocedari in vederea rectificarii ?? Si daca cer mai multi mostenitori duplicate la OCPI acesta le da?? Daca da, TP original ce valoare mai are in circuitul civil ??

- exista vreo modalitate de a solicita cumva grabirea anchetei penale ??
- ce se poate intampla cu cel care a facut falsul in declaratii in acest caz, avand in vedere ca a "vandut" (in cota unica) si cota care i-ar fi revenit mamei , plus ca as putea spune ca a prejudiciat si arendasul caruia i-a "vandut" pe contract de promisiune....
( cu toate acestea arendasul stia si el din discutiile anterioare cu mine ca trebuie si mama trecuta pe titlu)

- avand in vedere ca nu exista un contract de arenda, se poate sa dau terenul unui alt arendas, sa-l lucreze ? Care ar fi procedura cu actele avand in vedere ca acum exista si un duplicat al TP original in circuitul civil ??

- cum pot afla daca arendasul a beneficiat cumva in tot acest timp de subventiile de la APIA pe acest teren??

- din pct de vedere juridic ce se poate intampla daca dupa rezultatul anchetei penale se anuleaza duplicatul nepotului ?? Cam care ar fi consecintele sau urmarile ?? Cine pe cine despagubeste, in ce fel se pot recupera prejudiciile??

- cum as putea sa-mi vand cumva partea mea de teren din titlul original chiar daca nu e rectificat, in timp ce exista si un duplicat al acestuia??
Am si eu o intrebare:
Cum se poate incadra fapta unui presedinte de asociatie care m-a dat in judecata doar pe mine dintre toti restantierii blocului, pt o suma restanta care e cu mult mai mica decat a altor restantieri si din care suma am achitat deja mai mult decat jumatate ?
Dupa stingerea acestui litigiu, prin achitarea integrala a sumei ramase restanta pana la data primei infatisari la instanta, pot solicita acestui presedinte prea zelos despagubiri morale?