Ok consimtamantul a fost dat in 2013 prin contractul de v.c prin care a cumparat casa + terenul, insa casa a fost construita inainte de 2011, undeva in 2006.
Cand spuneti ca are dreptul sa imi solicite o suma de bani.. poate sa ceara ce suma doreste sau exista un mod de calcul, un fel de barem? Sau in cazul in care cere prea mult si nu ne intelegem el inchide apa si eu il actionez in instanta unde reclam faptul ca a cerut prea mult?
In ce fel e sanctionabil abuzul de drept in cazul in care imi opreste apa? Va fi mustrat sau amendat sau poate fi pus chiar sa plateasca daune? Imi garanteaza aceasta presupusa decizie ca el nu imi va opri apa iar?
Ok, va multumesc pt opinie. De ce spuneti ca este discutabil? Unde ar trebui sa depun acea cerere daca se ajunge pana acolo? La tribunalul din judetul in care se afla casa? Pt ca si proprietarul vecin si eu avem domiciliul declarat in Bucuresti iar casele sunt in alt judet.
Buna ziua, ma confrunt cu o mare problema.. am cumparat o casa, (nu am platit-o integral dar am facut contract de v.c. si cu ipoteca in cartea funciara) care are alimentarea cu apa (la o conducta particulara neexistand apa nova sau asa ceva in zona) si fosa pe terenul vecinului. Fosa are gura de acces cam la granita dintre terenuri si conducta de apa trece mai intai pe la vecinul si dupa vine la mine, el avand si un robinet pt conducta ce duce la mine.
Nici nu m-a vazut bine si mi-a explicat ca trebuie sa imi duc conducta prin alta parte la fel si fosa pt ca el vrea sa sape sau sa construiasca sau chiar sa vanda.. nici el nu stie exact.. m-a sunat de curand si mi-a spus ca pe 1 mai el va inchide apa si fosa (nu stiu cum o inchide sapa si mi-o infunda habar n-am) si ca imi recomanda sa vorbesc cu vanzatorul care mai are de incasat sa ii explic situatia si sa il amenint ca il dau in judecata pt acest viciu ascuns in speranta de a obtine o reducere de 2000 euro a datoriei bani care sa imi ajunga sa imi fac fosa si canalizare..
Tin sa mentionez ca in contractul de v.c meu este specificat ca exista conducta si fosa pe terenul vecin si ca vecinul si-a dat consimtamantul si aproba acest fapt si mai mult am o copie a c.v.c al casei vecine in care scrie asa:
"avand in vedere ca pe imobilul ce-l dobandesc .. se afla doua fose septice, din care numai una deserveste imobilul proprietatea mea, cealalta deservind imobilul vecin cu nr top.. ma oblig sa permit prop acestui imobil accesul neingradit la intretinerea fosei septice ..."
".. totodataavand inv edere ca alimentarea cu apa curenta are sistemul de gestiune amplasat pe imobilul-casa, ce face ob prezentului inscris, subsemnata cump ma oblig sa permit accesul prop imob invecinat cu nr top.. la acest sistem si totodata sa nu intrerup alim. cu apa a acestu iimob decat pt cazuri justificate de intretinere"
Oare aceste inscrisuri au rol de drept de servitute? Nu cred ca au fost inscrise in cartea funciara a casei vecine.. in cea a casei mele sigur nu.
Ce pot face? Daca imi inchide vecinul apa cred ca turbez, dar sunt constient ca nu pot sa sun la politie sa il reclam (sau pot?). El zice ca s-a angajat fata de fostul proprietar, nicidecum fata de mine..
Va multumesc :(( astept cu interes recomandarile dvs. =D>