avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate mariaLazar

Activitate mariaLazar

andymaurul a scris:

Fara doar si poate,aparati-va drepturile si mergeti pana la capat.Din moment ce nu exista documentul original....Dar ma intreb de ce tot acest balci?Un subcomisar de politie,un procuror care incepe urmarirea penala avand temei...o xerocopie?Mai mult se admite o expertiza grafoscopica pe o xerocopie,expertiza efectuata de specialistii IGP?Utopic vorbind,daca se va ajunge la instanta se da achitare sau in cel mai bun caz -pentru ei-instanta va trimite dosarul inapoi la parchet pentru refacerea urmaririi penale.



Atata balci nici eu nu stiu pentru ce anume, am doar banuieli, va spuneam ca fosta colega de munca are relatii si prietenii printre angajati ai politiei care ii tin partea, plus ca avocata angajata de ea (nu stiu pentru ce si-a angajat avocat) este un fost procuror, de asemenea cu relatii si prietenii.
Asa ca trebuie sa lupt impotriva lor de una singura...asta e viata, dar tot nu renunt pentru ca stiu ca sunt nevinovata.

Multumesc pentru raspunsuri. Ma poate ajuta cineva in intocmirea unei plangeri care sa o inaintez procurorului pentru aceste nereguli? Exista vreun formular dupa care as putea sa concep plangerea sau pur si simplu imi scriu doleantele?

pentru domnul andy- am avut un aparator din oficiu care nu a scos nici un cuvant, nu am scris dupa dictare, desi s-a incercat in nenumarate randuri sa traga de mine sa scriu ce vreau.In rest tot ce mi-ati scris, pentru care va multumesc, nu ma ajuta in ceea ce intentionez eu sa fac. Avocatul din oficiu nu ma ajuta, asa ca va trebui sa depun memorii, cereri si altele singura, avocatul este doar persoana care sta pe post de stalp langa mine.

pentru accente- m-am lamurit si eu ca in lipsa originalului, nu este legal sa se faca constatari tehnico-stiitifice si expertize pe copii, dar uite ca s-a facut!

Pentru asta vreau sa ma plang in scris, sa sesizez neregulile acestea domnului procuror si sa astept o solutie.
jamesdean a scris:

cel mai bine ar fi sa va angajati un expert parte

Nu vreau sa mi se solutioneze cererea prin acordarea unui drept, dar incalcandu-mi altul. Am cerut expertiza INEC, in apararea mea si asa vreau sa se faca, adica sa-mi fie respectat acest drept. La IGP se va incerca aceeasi solutie, vor face din nou expertiza pe aceasta copie, care de altfel e contracfacuta tot de acuzare|(fosta colega), iar in cazul asta cum credeti ca as avea incredere in organele statului?
Am fost pusa sub invinuire pentru infractiunea prev. de art. 290 (fals in inscrisuri sub semnatura privata). Am primit o citatie de la procuror, in fata caruia m-am prezentat singura, neaband bani pentru a angaja un aparator. Domnul procuror mi-a adus la cunostinta invinuirea si m-a audiat. Ma consider nevinovata pentru ca niciodata nu am semnat actul care se pretinde a fi fals si am solicitat o expertiza grafica la Institutul National, pentru a se vedea daca semnatura de pe document a fost executata sau nu de mine. Din materialul de urmarire penala am aflat ca acest document a fost depus la dosar, in copie xerox, de catre o veche cunostinta, fosta colega de serviciu, care a si sesizat organele de politie in privinta falsului. Mai inainte de chemarea in fata procurorului, am fost audiata si de catre un subcomisar, la politie, am declarat acelasi lucru ca si la procuratura.
Acest subcomisar a dispus efectuarea unei constatari tehnico -stiitifice pe documentul pretins fals, concluziile expertului au fost ca "probabil ca semnatura a fost executata de X"(adica de mine).
Pentru ca nu am fost de acord cu rezultatul acestei constatari, m-am interesat pe forumuri si am aflat ca pot cere efectuarea unei expertize la INEC, asa ca am cerut-o in scris, mentionand ca doresc expertizarea documentului original si nu a unei copii xerox aflate la dosar si pe care s-a facut raportul de constatatre tehnico stiitific.
Cererea mea s-a aprobat, dar cu mentiunea ca expertiza nu se va efectua la INEC si la Institului de Criminalistica din cadrul IGP. Pentru ca fosta mea colega de serviciu are relatii bune in politie, nu sunt de acord cu efectuarea expertizei tot in cadrul IGP din lipsa de incredere si subiectivism.
Desi am solicitat sa se depuna la dosar si originalul documentului, nu mi s-a raspuns la solicitare.
Tot pe internet, m-am documentat si observ ca pot sa fac o plangere care sa mi-o intemeiez pe art. 275 CPP, plangere pe care sa o inaintez catre procurorul de caz, pentru ca nu sunt de acord cu faptul ca s-a efectuat o constatare tehnico-stiitifica pe o copie xerox si nu pe originalul documentului, constatare care nu era necesara, pentru ca o astfel de constatare nu se face decat in cazul in care exista vreun pericol de disparitie a mijloacelor de proba, ori in acest caz este evident ca nu a existat acest pericol si concluzia mea e ca proba aceasta este ilegal obtinuta.
In plus as vrea sa arat ca nu sunt de acord decat cu efectuarea unei expertize grafica de catre INEC asa cum am cerut in scris.
Ce sanse credeti ca as avea ca procurorul de caz sa-mi solutioneze favorabil plangerea?
Credeti ca o argumentez bine?
Am cautat vreun model , dar nu gasesc pe internet, ma puteti ajuta, va rog.
Multumesc pentru rabdare.
Cu stima