jamesdean a scris:
cel mai bine ar fi sa va angajati un expert parte
Nu vreau sa mi se solutioneze cererea prin acordarea unui drept, dar incalcandu-mi altul. Am cerut expertiza INEC, in apararea mea si asa vreau sa se faca, adica sa-mi fie respectat acest drept. La IGP se va incerca aceeasi solutie, vor face din nou expertiza pe aceasta copie, care de altfel e contracfacuta tot de acuzare|(fosta colega), iar in cazul asta cum credeti ca as avea incredere in organele statului?
Procurorul de caz era obligat ca pe langa faptul ca v-a adus la cunostinta invinuirea,sa va informeze ca aveti dreptul sa nu declarati nimic pentru ca tot ceea ce declarati poate fi folosit impotriva dvs.,faptul ca aveti dreptul la un aparator ales,iar daca nu va permiteti unul,sa va asigure un avocat din oficiu.Acum,depinde ce ati declarat in scris....Sau ati declarat dupa dictare...
Cod procedura penala
Art. 70: Intrebari si lamuriri prealabile
(1) Invinuitul sau inculpatul, inainte de a fi ascultat, este intrebat cu privire la nume, prenume, porecla, data si locul nasterii, numele si prenumele parintilor, cetatenie, studii, situatia militara, loc de munca, ocupatie, adresa la care locuieste efectiv, antecedente penale si alte date pentru stabilirea situatiei sale personale.
I se aduc apoi la cunostinta fapta care formeaza obiectul cauzei, incadrarea juridica a acesteia, dreptul de a avea un aparator, precum si dreptul de a nu face nicio declaratie, atragandu-i-se totodata atentia ca ceea ce declara poate fi folosit si impotriva sa. Daca invinuitul sau inculpatul da o declaratie, i se pune in vedere sa declare tot ce stie cu privire la fapta si la invinuirea ce i se aduce in legatura cu aceasta.
(3) Daca invinuitul sau inculpatul consimte sa dea o declaratie, organul de urmarire penala, inainte de a-l asculta, ii cere sa dea o declaratie, scrisa personal, cu privire la invinuirea ce i se aduce.
(4) Invinuitului sau inculpatului i se aduce la cunostinta si obligatia sa anunte in scris, in termen de 3 zile, orice schimbare a locuin tei pe parcursul procesului penal.
Expertiza grafoscopică se efectuează numai pe documente originale şi nu pe fotocopii sau copii xerox, fax etc.
Daca obiectivele expertizei dispuse de orgsanele de urmarire penala sunt cele prin care se solicita identificarea persoanei (dintr-un grup de persoane banuite) care a semnat in numele alteia sau daca semnatura apartine autorului (titularului) atunci e vorba de o expertiza grafica sau grafoscopica.
pentru domnul andy- am avut un aparator din oficiu care nu a scos nici un cuvant, nu am scris dupa dictare, desi s-a incercat in nenumarate randuri sa traga de mine sa scriu ce vreau.In rest tot ce mi-ati scris, pentru care va multumesc, nu ma ajuta in ceea ce intentionez eu sa fac. Avocatul din oficiu nu ma ajuta, asa ca va trebui sa depun memorii, cereri si altele singura, avocatul este doar persoana care sta pe post de stalp langa mine.
pentru accente- m-am lamurit si eu ca in lipsa originalului, nu este legal sa se faca constatari tehnico-stiitifice si expertize pe copii, dar uite ca s-a facut!
Pentru asta vreau sa ma plang in scris, sa sesizez neregulile acestea domnului procuror si sa astept o solutie.