avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate gabialbu

Activitate gabialbu

este o discutie mai ampla. Din pacate noi nu urmarim acest site. Luati datele de contact de pe site-ul nostru (caminedebatrani.org) si discutam in privat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pasii sunt urmatorii: 1. Va alegeti forma sub cade doriti sa functionati: ONG, SRL sau alta forma - fiecare are avantaje si dezavantaje. le putem discuta separat. 2. se alege categoria de beneficiari: varstnici sau persoane cu dizabilitati - ultima categorie este mai greu de acreditat dar are avantaje intrucat statul a inceput sa scoata "la licitatie" pe SEAP beneficiari (momentan internarile in centrele publice sunt oprite) / pe varstnici se poate obtine o subventie lunara pe beneficiar de la Ministerul Muncii. 3. Acreditare ca si furnizor - documentatie speciala de depus la Ministerul Muncii. 4 Acreditare serviciu social (conformitatea cu Standardele de Calitate) - in functie de serviciul ales din Nomenclatorul serviciilor sociale. Pana anul trecut aceasta documentatie continea si restul autorizatiilor necesare (DSP, ISU, etc) dar din 2020 ele se fac separat. Nu de toate este nevoie (de exemplu daca se procura hrana prin Catering nu este nevoie de autoriz DSV).
Procedura este urmatoarea: de la pasul 3 aveti nevoie de Asistent social (poate fi si contractat ca libera practica - cabinet sau Societate Civila Profesionala de Asistenta Sociala cum suntem noi) pentru realizarea Evaluarii nevoilor beneficiarului, a Planurilor de servicii, a gradelor de dependenta, etc. Acreditarea ca furnizor este piesa de dosar in pasul 4. Dupa depunerea documentatiei (de la pasul 4) se poate deschide Caminul / Azilul. Se primeste o autorizatie provizorie cu valabilitate de 1 an, timp in care Inspectia Sociala va veni obligatoriu in teren pentru conformitatea totala! a standardelor de calitate. in cazul fericit se primeste o autorizatie finala cu valabilitate de 5 ani, la sfarsitul careia se verifica iar daca se mentin standardele de calitate.
va stam la dispozitie cu toate detaliile. Am infiintat mai multe camine si lucram in prezent cu peste 10 camine in 3 judete. Gabriel Albu. Albu si Asociatii. caminedebatrani.org
Sa ma fac mai bine inteles: Pentru anumite cauze/dosare de divort instanta a solicitat un punct de vedere sau un raport psihosocial al minorilor, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (institutie in subordinea Consiliului Judetean!), acestia nu au atributii in acest sens deci au refuzat ("politicos"). Intrebare: exista vreo posibilitate ca instanta sa solicite efectuarea anchetei sociale de catre un cabinet de libera practica SAU o societate civila profesionala de asistenta sociala? Multumesc.
Ce se intampla in cazul cand este solicitata o contraexpertiza? vis-a-vis de ancheta sociala prezentata? ...un alt punct de vedere.?!
Se cunoaste faptul ca in zona rurala, in general, in aceste compartimente nu lucreaza personal de specialitate ci agenti agricoli, bibliotecari, etc... Instanta tine cont de ancheta sociala intocmita de acestia atata timp cat potrivit legii 466/2004 acestia nici nu au dreptul de a o intocmi fara sa fie inscrisi in Colegiul National si fara a primi parafa profesionala?
Cine este Autoritatea Tutelara? Serviciul de Asistenta sociala din cadrul primariei?
Potrivit Legii 466/2004 care reglementeaza statutul asistentului social in Romania, la art. 9 se mentioneaza faptul ca profesia de asistent social poate fi exercitata independent, in conditii de libera practica ....de catre persoanele care obtin atestatul de libera practica. Poate un astfel de cabinet acreditat de catre CNASR sa elaboreze ancheta sociala (raportul psihosocial) intr-un divort in care sunt implicati copii minori?