avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate intocmi ancheta sociala intr-un divort, un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate intocmi ancheta sociala intr-un divort, un Cabinet de Libera Practica in asistenta sociala?

Potrivit Legii 466/2004 care reglementeaza statutul asistentului social in Romania, la art. 9 se mentioneaza faptul ca profesia de asistent social poate fi exercitata independent, in conditii de libera practica ....de catre persoanele care obtin atestatul de libera practica. Poate un astfel de cabinet acreditat de catre CNASR sa elaboreze ancheta sociala (raportul psihosocial) intr-un divort in care sunt implicati copii minori?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:44, 5 Octombrie 2011
Nu poate! Codul de procedura civila stabileste faptul ca ancheta sociala este efectuata de Autoritatea tutelare; de altfel in procesele de divort cu minori, Autoritatea Tutelara este citata in mod obligatoriu.
Cine este Autoritatea Tutelara? Serviciul de Asistenta sociala din cadrul primariei?
Nu. Este un serviciu distinct din primarie.
Autoritatea Tutelara nu are legatura cu Serviciul de asistenta sociala.
Se cunoaste faptul ca in zona rurala, in general, in aceste compartimente nu lucreaza personal de specialitate ci agenti agricoli, bibliotecari, etc... Instanta tine cont de ancheta sociala intocmita de acestia atata timp cat potrivit legii 466/2004 acestia nici nu au dreptul de a o intocmi fara sa fie inscrisi in Colegiul National si fara a primi parafa profesionala?

Alte discuții în legătură

Ancheta psihosociala / ancheta sociala Antoanela Geaman Antoanela Geaman Am sesizat foarte multe probleme ale instantelor in a intelege notiune de ancheta psihosociala, obligatorii in cazurile accesorii divortului referitor la ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala intr-un proces de divort fara copii Elena_76 Elena_76 Buna seara! Am urmatoarea situatie: am un amic care este in proces de divort, ea nefiind deacord cu divortul. Avocata ei a solicitat efectuarea unei anchete ... (vezi toată discuția)
Anchetele sociale in cazurile de divort cu minori dana_2 dana_2 As avea cateva intrebari pe tema anchetelor sociale - care sunt articolele din codul civil care se refera la aceste anchetele sociale - sunt anchetele ... (vezi toată discuția)