Din pacate poate imi explicati de ce sa platesc o taxa in avans? Au mai pus si altii utilizatori intrebarea aceasta" Daca azi platesc taxa si peste o luna in urma unui accident masina este dauna totala cat din taxa de timbru recuperez?'. Normal ar fii ca in toate tarile civilizate sa fie o taxa anuala.
Cred ca cel mai simplu ar fii sa iesim in strada. Taxa este oricum ilegala si in cazul unei contestatii in instanta cred ca se obtine returnarea ei, dar se mizeaza pe faptul ca din 100 de platitori doar 40-50 stau sa dea statul in judecata.
Astazi am aflat cu stupoare noua legislatie in materie de RCA.
Am transcris dreptul de proprietate al unei masini care fiica mea in varste de 24 de ani. In vederea inmatricularii masinii respective am mers ca tot omul la un broker de asigurari.
Am cerut calculul pentru asigurare , asteptandu-ma la un pret in jur de 200 de lei.
dupa introducerea datelor noului proprietar si ale masinii in cauza m-i se aduce la cunostinta ca datorita faptului ca noul proprietar are pana in 30 de ani valoarea asigurarii , cea mai ieftina , este de 487 de lei.
Daca am inceput sa discriminam soferii functie de varsta , asta pentru ca au constatat cei de la asigurari ca grupa respectiva de varsta produce cele mai multe accidente atunci maine angajatorii vor spune ca la 35 de ani esti deja prea batran pentru a mai fii angajat.Chiar nu putem sa luam nici o pozitie fata de comportamentul abuziv al unora ? Parca era vorba sa se faca o baza de date comuna a societatilor de asigurari si sa fie sanctionat numai cel vinovat, asa zisa crestere progresiva a asigurarii functie de corectitudinea la volan , numarul accidentelor precum si gravitatea lor.
De cand trebuie sa plateasca o intreaga grupa pentru greselile unora care nu reprezinta decat in jur de 20 de procente din grupa respectiva?
Foarte simpatica a fost si explicatia venita din partea angajatului caruia m-am adresat in vederea incheierii politei RCA." A FOST LUATA ACEASTA MASURA PENTRU CA TOTI SA DEVENIM MAI CONSTIENTI" Si o ultima intrebare :
De cand trebuie sa platim toti pierderile unei firme private? Nu este de ajuns ca platim datoriile de la buget?
avem autorizatie de functionare precum si contractele necesare pentru ridicare de materiale poluante si celelalte acte necesare desfasurarii activitati in sine. am ajuns practic la etapa in care vrem sa dezmembram .
am inceput de curand activitatea in cadrul unei firme care se ocupa cu dezmembrari auto. suntem la inceput de activitate si as vrea sa stiu de unde pot procura un formular. este vorba despre procesul verbal de dezmembrare.