avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Activitate chiriasaptcudetinatiecomerciala

Activitate chiriasaptcudetinatiecomerciala

buna ziua
Sunt chirias (persoana juridica) al unui apartament situat la parterul unui bloc de pe un bulevard din bucuresti
Conform contractului de inchiriere cu proprietarul imobilului si acordului semnat cu asociatia de locatari, spatiul respectiv inchiriat si-a modificat destinatia din locuinta in punct de lucru.
Va rog sa imi comunicati daca pot refuza sa semnez o conventie civila cu asociatia de proprietari a blocului in cauza, prin care as fi obligat la plata unei intretineri cu 20-30% mai mare decat a unui spatiu similar, dar cu destinatie locuinta. Precizez ca as prefera sa platesc eu cheltuielile de intretinere pe perioada contractului de inchiriere pentru a fi sigur ca nu sunt debransat/ nu exista penalizari sau orice alt tip de inconveniente ca urmare a neplatii de catre proprietar. In baza carei legi/hg/norme de aplicare se calculeaza cuantumul de plata intretinere pentru astfel de spatii? Fiecare asociatie decide pentru sine- avand in vedere ca in alte blocuri intretinerea se calculeaza similar cu spatiile de locuinta - numar de angajati corespunzand numar de locatari.
De asemenea, aceasta conventie m-ar obliga la plata catre asociatia de proprietari a unei sume de aproximativ 60EUR/mp banner publicitar (caseta publicitara, placuta denumire firma) amplasat pe fatada blocului la intrare in scara. Mentionez ca pentru respectivele reclame am autorizatie de la primarie si platesc taxele legale corespunzatoare.
Va multumesc