avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate gmanescu

Activitate gmanescu

Buna seara,
Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea stare de fapt:
Art.362 3) din Legea educatiei nationale nr.1/2011 prevede: La implinirea termenului de 4 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi, contractele de munca ale persoanelor care ocupa functia de asistent universitar sau asistent de cercetare si nu sunt studenti-doctoranzi sau nu au obtinut diploma de doctor inceteaza de drept.
In esenta, institutia de invatamant superior la care sunt angajat a intocmit o anexa la contractul de munca prin care sunt instiintat ca durata contactului de munca devine determinata pe o durata de 4 ani, incepand cu data de 10.02.2011, data intrarii in vigoare a L1/2011,si in cazul in care in aceasta perioada nu obtin diploma de doctor contractul inceteaza de drept.
Am refuzat sa semnez aceasta anexa la contract deoarece, dupa parerea mea, dar si a altor colegi care au studii juridice, conditia principala pe care trebuie sa o indeplinesc pentru a nu mi se desface contractul de munca este acela ca in 4 ani de la data intrarii in vigoare a legii sa dobandesc statutul de student-doctorand si nu sa obtin diploma de doctor . Precizez ca nu sunt student-doctorand.
Va rog sa-mi precizati daca interpretarea pe care am dat-o articolului din lege este corecta si care ar fi urmatoarele masuri de intreprins in acest sens.
Va multumesc!