avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate soarec911

Activitate soarec911

Discuție Tema
Buna ziua va deranjez si eu daca poate cineva sa-mi de-a raspunsurile corecte la o tema pe care o am si nu prea ma pricep
A împrumută la începutul anului 2011 pe B și C cu suma de 1000 lei, sumă care urmează să fie restituită la sfârșitul anului 2011.
Răspundeți la următoarele întrebări:
1. Care sunt părțile raportului juridic civil?
2. Cine are calitatea de subiect activ și cine are calitatea de subiect pasiv?
3. În ce constă conținutul acestui raport juridic?
4. Dacă B are 13 ani, cum se va încheia actul juridic?
5. Dacă A are 16 ani cum se va încheia actul juridic?
6. În ce constă obiectul raportului juridic?
7. În cazul în care există un contract de împrumut, ce fel de act juridic (tipologia) este acesta?
8. Care sunt condițiile de formă pe care trebuie să le îndeplinească acest contract de împrumut?
9. Care sunt condițiile de capacitate pe care părțile implicate trebuie să le îndeplinească?
10. Dacă la încheierea contractului nu se respectă condițiile privind capacitatea, care este sancțiunea de drept civil aplicată actului juridic?
Va multumesc anticipat !
din cate stiti dumneavoastra ? dovada se poate prelungi cu cerere la procuror dupa care daca rezolutie e favorabila si procurorul considera ca pot circula trebuie sa te prezinti la IPJ- ul de unde s-a eliberat prima data dovada si ti se va prelungi cu inca 30 de zile asta trebuie facut din 30 in 30 zile pana la solutionarea dosarului de catre procuror eu vroiam sa stiu cum pot formula cererea daca stie cineva ?
buna ziua va rog daca puteti sa-mi dati un model sau sa imi spuneti cum sa fac o cerere pentru prelungirea dovezii de circulatie catre procuror
dar cine stabileste vina in cazul neinceperii urmarii penale>?ca mie nu imi convine partea aia "culpa comuna " pentru ca nu am fost vinovat si stiu asta si daca e primesc vreo sanctiune pentru asta as putea sa o contest ? se duc probele la expert acum sau numai in cazul inceperii urmarii penale?Multumesc!
Buna ziua .
incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu cateva zile conduceam masina de serviciu pe un drum judetean pe raza unei comune cand la un moment dat in fata a parut o caruta trasa de un cal care se deplasa in aceeasi directie de mers cu mine , am inceput procedurile de depasire adica am semnalizat intentia de a-l depasi cam cu 50 de m inainte ;in timp ce il depaseam conducatorul atelajului a virat brusc la stanga in fata mea fara ca in prealabil sa atrate macar o mica intentie de a face asta ,eu in incercarea disperata de a evita o ciocnire am tras brusc stanga de volan , in momentul urmator am intrat cu partea dreapta fata a masinii in huluba stanga a carutei(Fiecare dintre cele două bare prinse de crucea unei trăsuri între care se înhamă calul), dupa care in in piciorul calului care s-a lovit cu capul de parbriz in partea dreapta de sus ,dupa care nu mai stiu exact ce s-a intamplat decat ca am ajuns intru-un sant si un podet de pe partea stanga a directiei mele de mers.in masina cu mine mai era o persoana care a suferit niste leziuni minore la cap si o fractura la mana dr. si fost tranportata la spital.La fata locului s-au efectuat masuratori poze etc am mers la spital pentru recoltarea de probe biologice (mentionez ca , conducatorul atelajului nu a patit nimic dar era intr-o puternica stare de ebrietate nici nu a putut scrie declaratia in acea zi )cand am ajuns la politie surpriza domnul agent imi zice asa.... 'sa stii ca ai si tu partea ta de vina' intrebarea mea logica "care e aceea"
nu mi-a raspuns atunci si am ramas stupefiat ca dupa o zi sa aflu ca la cercetarea masinii a gasit o infundatura in partea dreapta spate a portierei din spate si ca de acolo a dedus el nu stiu ce dar ca sunt si eu vinovat .Acum va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare pot cere o expertiza sau sa astept verdictul de incepere sau n.o.p al procurorului (victima nu are nicio pretentie )nu stiu ce sa fac .Multumesc anticipat!